Мед Атлант

У Франківську дитині, яка травмувалася в науковому музеї, зашивали голову

У науковому музеї Івано-Франківська травмувався хлопчик: дитині зашивали голову.

Про інцидент повідомила у Фейсбуці Уляна Басараб. За її словами, її дитина, хлопчик 7 років, травмувався у науковому містечку. Пані Уляна висловлює обурення з приводу інциденту.

Техніка безпеки у містечку жахлива.
Приклад:
Під час відвідування травмувався мій син (7 років), в якого в результаті діагностовано глибоке розсічення на маківці- 4 см. Прийшлося їхати в травмпункт і шити голову. Добре, що не було струсу мозку, хоча підозра в кареті швидкої допомоги була (дитину знудило). Травмувався в коридорі біля експонату з поліспасами (на кшталт гойдалки ), які демонструють принцим дії підйомного крана. Обірвався капроновий!!!! трос діаментом 8 мм і синові на голову впала металева балка з поліспасами. Експонат у вільному доступі і немає вікових обмежень на його використання, – повідомила пані Уляна.

За словами Уляни Басараб, її найбільше вразило те, директор музею Максим Карпаш не поцікавився станом дитини.

Минуло 5 днів з часу інциденту. Говорила з персоналом, ті розводять руками, тицяють на 7 річну дитину і її однолітків, кажучи що вони обірвали !!!??? трос (8мм). Банальний недогляд зі сторони персоналу. Трос перетертий і зношений, – пише Уляна Басараб.

У закладі так прокоментували інцидент:

Наша команда провела внутрішнє розслідування, ми опитали людей, які були в той момент присутніми. Дуже шкода, що батьки не зауважили, що знаходяться у музеї. А в кожному музеї (нас всіх вчили з дитинства) є свої правила поведінки. І експонати, які ми регулярно ремонтуємо, не розраховані на те, щоб десяток дітей підтягували іншу дитину, яка в результаті планувала зіскочити з нього. Це відбувалося на очах у батьків, які жваво обговорювали проведене для них шоу. Все сталося у перерві, коли йшли підготування до наступного шоу і всіх попросили зачекати кілька хвилин, – зазначено на сторінці закладу.

Заклад також проінформував, що після інциденту  укріплено поліспаст страхувальними тросами в той же день. Під час “пауз” між шоу всі відвідувачі очікуватимуть у коридорі. Камери відкоспостереження уже в дорозі і незабаром будуть встановлені в залі. З мамою дитини, яка постраждала, зі слів представників закладу, вони спілкувалися, а також були присутні на огляді її у лікаря.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...