Мед Атлант

До місцевого бюджету Прикарпаття надійшло майже 40 мільйонів гривень плати за землю

За січень 2019 року надходження земельного податку до місцевих бюджетів склали 39,8 млн гривень.

Порівняно з аналогічним періодом минулого року сплата земельного податку збільшилася на 2,8 млн гривень. Про це повідомили в Головному управлінні ДФС в Івано-Франківській області.

Відтак, за вказаний період власники та орендарі земельних ділянок – юридичні особи сплатили до місцевих бюджетів – 35,8 млн грн, а власники землі – фізичні особи – 4,0 млн гривень.

Нагадаємо, що плата за землю – це обов’язковий платіж у складі податку на майно, що справляється у формі земельного податку та орендної плати за земельні ділянки державної і комунальної власності.

Власники землі та землекористувачі сплачують плату за землю з дня виникнення права власності або права користування земельною ділянкою.

Фізичним особам нарахування сум податку за землю проводяться контролюючими органами за місцем знаходження земельної ділянки до 1 липня 2019 року. Податок необхідно сплатити протягом 60 днів з дня вручення податкового повідомлення-рішення.

Юридичні особи – платники плати за землю самостійно обчислюють суму податку щороку станом на 1 січня 2019 року та подають податкову декларацію на поточний рік до органів фіскальної служби за місцезнаходженням земельних ділянок не пізніше 20 лютого поточного року. Подання такої декларації звільняє від обов’язку подання щомісячних декларацій.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...