Мед Атлант

Не хочуть загубитись у «великому колгоспі району»: на Рожнятівщині буде ще одна ОТГ

Вирішили об’єднатись, бо не хочуть загубитись у «великому колгоспі району». Жителі шести сільських рад в Рожнятівському районі підтримали створення Дубівської об’єднаної територіальної громади.

Про це повідомляється на сайті Івано-Франківської обласної державної адміністрації.

Протягом січня-лютого у шести сільських радах: Вільхівській, Дубівській, Князівській, Рівненській, Ціневській і Ясеновецькій, були проведені громадські слухання, під час яких мешканці підтримали створення Дубівської ОТГ. Відповідно сільськими радами були прийняті рішення про створення об’єднаної територіальної громади.

Ми порахували, що наша майбутня громада у такому складі буде спроможною. У нас невеликі села, проте вони мають достатні бюджети, а разом легше край боронити. Ми хочемо зберегти соціальну інфраструктуру, самостійно ефективніше управляти нею, – говорить сільський голова села Дуба Олександр Мухар.

Розрахунки радника з питань місцевих фінансів Івано-Франківського ЦРМС Оксани Швець лише підтверджують слова сільського голови с. Дуба про фінансову спроможність майбутньої громади. Прогнозований загальний обсяг бюджету Дубівської ОТГ складе близько 60 мільйонів гривень.

Головним чинником, який підштовхнув нас до об’єднання, була пасивність райцентру. Ми не бачимо перспективи у Рожнятівський ОТГ, у цьому «великому колгоспі». Вони теж не бачать перспективи у об’єднанні з нашими селами. Поки ще є можливість добровільно об’єднатись, ми хочемо нею скористатись і зробити життя наших жителів кращим, – вважає ініціатор об’єднання, сільський голова села Дуба, Олександр Мухар.

Його думку підтримують і інші сільські голови, які вирішили об’єднатись.

Читайте також: у Новицькій ОТГ з квітня централізовано збиратимуть відходи.

 

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...