Мед Атлант

Як у Франківську в останній день змінюють місце голосування. ВІДЕОСЮЖЕТ

15 квітня, останній день, коли можна змінитися місце голосування.

Сьогодні у відділі багато роботи, бо прийшли не лише ті, хто змінює місце голосування. Тут також видають запрошення дільничним виборчим комісіям, що тільки створені й самі отримують печатки й посвідчення. Голови комісій обурюються, мовляв, у них мало часу, а посвідчення ж тільки роздали. Загалом у черзі близько 20 осіб, люди чекають до 15-20 хвилин. Зазначимо, що відділ працював без вихідних.

Пан Микола, мешканець Хриплина, скаржився, що має бюрократичну тяганину з документами. Він не приписаний тут, тому має змінити місце голосування. Так, чоловік мусив зібрати свідчення двох сусідів, що він проживає у Хриплині, а також сплатити мито.

Михайло Хвесик, заступник начальника відділу державного реєстру виборців, розповів МІСТУ, що кількість людей, що змінюють місце голосування, цього дня збільшилася. У порівнянні з першим туром виборці були активнішими.

Люди в останній день згадують, що вони мали щось змінити, щоб проголосувати. Цього разу виборці знали, що термін обмежений, тому вже в неділю після початку другого туру почали ходити до нас, – каже Михайло Хвесик.

За весь період виборів змінили місце голосування близько 5 тисяч осіб. Сьогодні станом на 12:00 уже більше 200 людей звернулися до відділу щодо цього питання.

Нагадуємо, до заяви щодо зміни місця голосування додаються документи (копії документів), які підтверджують необхідність тимчасової зміни місця голосування виборця без зміни виборчої адреси. Якщо до заяви додаються копії документів, їх оригінали надаються органу ведення реєстру для перевірки вірності цих копій.

До таких документів можна віднести довідку з місця роботи, довідку з місця навчання, документ, який підтверджує право власності або оренди на житло, яке знаходиться за місцем, де виборець хоче проголосувати, проїзні документи, путівка в санаторій, довідка про взяття на облік внутрішньо переміщеної особи.

Читайте також: Гусь йде на вибори: як проголосувати не за місцем реєстрації. ВІДЕО.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...