Мед Атлант

Булінг у франківському ліцеї: директорка постане перед судом

У понеділок 29 квітня в Івано-Франківському міському суді має відбутись судове засідання у справі директорки ліцею №4 через те, що шестикласник став об’єктом цькування своїх однокласників

Про це повідомила Олена Парфонова у групі “Батьки SOS”, передає “Еспресо.Захід.

Зазначається, що суддею справи №344/5363/24 є Руденко І.Р.

“Історія набуває розвитку і вже є перші постанови суду – саме цікаве в них те, що з п’яти постанов, лише одна саме за булінг, де мама кривдника визнала вину і вибачилась. Штраф не стягували. В іншій  постанові таки штраф за булінг, але батьки не вважають себе винними.  В інших постановах чорним по білому “не вважають винним себе, не бачу провини своєї дитини”, – пише Олена Парфонова.

Жінка додає, що з самого початку протоколи щодо батьків порушників складали не за булінг.

“Проте суд над директоркою, яка, на моє особисте переконання, прекрасно розуміє що це  булінг, і вона,  як керівник закладу була в курсі  справи, свідомо маніпулювала і залякувала маму –  має відбутись у наступний понеділок в 29 квітня”, – написала Олена Парфонова.

Нагадаємо, що ще на початку березня у Івано-Франківську до поліції звернулась мама учня 6 класу, 4 ліцею. Жінка повідомила про жорстоке поводження та психологічне насильство, які над ним вчиняли інші учні.

Шестикласник став об’єктом цькування своїх однокласників, які відверто насміхаються з нього та навіть погрожують йому у шкільному чаті у вайбері попри те, що у ньому присутня класна керівничка. Окрім чату – хлопчику масово надсилали на телефон повідомлення з одним лише словом “плач” і обіцяли “поставити синці”. В результаті знущань дитина сказала своїй мамі “я не хочу жити”.

Заступниця міського голови і директорка департаменту освіти і науки Вікторія Дротянко розповіла, що департамент освіти створив комісію для перевірки факту булінгу на підставі заяви мами над її сином у 4 ліцеї. Інцидент прокоментував і міністр освіти Оксен Лісовий

Інцидент прокоментував і Міністр освіти Оксен Лісовий і зауважив, що ситуація, яка склалася в одному з ліцеїв у Івано-Франківську має усі ознаки систематичного цькування.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...