Мед Атлант

Масовану атаку на російські НПЗ та аеродром здійснила СБУ. Там були десятки літаків

Нічну масовану атаку безпілотників на військовий аеродром та два нафтопереробні заводи в Краснодарському краї рф організувала Служба безпеки України.

Про це повідомило джерело hromadske в спецслужбах.

Вдалося атакувати військовий аеродром «Кущевск», а також Ільський та Слов’янський НПЗ в Краснодарському краї росії. Наш співрозмовник зазначив, що СБУ діяла спільно із Силами оборони.

На атакованому аеродромі, за даними джерела, розміщувалися десятки військових літаків, радіолокаційна станція та засоби РЕБ.

А на Ільському та Слов’янському НПЗ дрони цілилися по ректифікаційних та атмосферних колонах. Це ключові технологічні об‘єкти заводів.

Після влучань на аеродромі та НПЗ почалися пожежі й евакуація персоналу.

Що передувало?

Міноборони рф заявило, що над територією Краснодарського краю вночі нібито знищили 66 українських дронів, ще два безпілотники — над Кримським півостровом.

У мережі писали, що ударів було завдано по НПЗ «Слов’янськ-ЕКО», бітумному заводу, Ільському НПЗ та низці інших об’єктів. На деяких об’єктах виникла пожежа. Також нібито загорівся військовий аеродром у станиці Кущевська Краснодарського краю.

Губернатор Краснодарського краю Веніамін Кондратьєв визнав, що українські дрони намагалися атакувати НПЗ та об’єкти інфраструктури. Telegram-канал Astra з посиланням на джерела пише, що внаслідок атаки на військовий аеродром на Кубані пошкоджені літаки.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...