Мед Атлант

Відділення недоношених дітей в ОДКЛ поповнилося “майками-кенгуру” та кріслами для вигодовування дітей. ВІДЕО

Відділення недоношених дітей в ОДКЛ поповнилося “майками-кенгуру” та кріслами для вигодовування дітей.

Захищає від інфекції, стресу, нормалізує температуру та пришвидшує грудне вигодовування. Такі функції виконують “майки-кенгуру” та спеціальні крісла для вигодовування новонароджених. Учора цим поповнилося відділення недоношених дітей в Обласній дитячій клінічній лікарні, , інформує “Вежа”. Про це подбала Асоціація батьків передчасно народжених дітей “Ранні пташки”.  Усього таких комплектів 11. По одному на кожну палату.

Медики переконують, спеціальні меблі та “майки-кенгуру” – незамінна річ у медзакладі, де проходять реабілітацію недоношені діти. Адже вони допомагають зміцнити контакт між мамою та її немовлям. Водночас забезпечують розвиток дитини на ранніх стадіях. Наразі у ВНД переуває 22-є маленьких пацієнтів.

Новоспечена матуся Любов Червінка народила донечку Мілану вагою всього 1 кілограм 15 грамів. Розповідає, догляд за “поспішайкою” має чимало нюансів. Це важче, ніж “плекати” вчасно народжене немовля. Тому такі зручності як “майки-кенгуру” чи крісла для вигодовування – неабияке полегшення для молодих мам.

Загальна сума проекту “Метод Кенгуру” – понад 20 тисяч гривень. Більше половини з них виділило “Тепле Місто”. Наступним проектом Асоціація «Ранні Пташки» має намір запроводити “музико-терапію” для передчасно народжених діток Прикарпаття.

Детальніше в сюжеті “Вежа”:

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...