Мед Атлант

Двом учасникам стрілянини у Болехові присудили домашній арешт

Слідчий суддя Болехівського міського суду 27 червня 2019 року розглянув клопотання слідчого Долинського відділення поліції Наума про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою стосовно двох жителів м. Болехова.

Їм висунули підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч.4 ст.296 Кримінального кодексу України, інформує Пресслужба Болехівського міського суду. 25 червня, близько 23:30 двоє мешканців Болехова вчинили конфлікт у громадському місці. Спочатку 24-річний чоловік використав гладкоствольну рушницю, чим спричинив 22-річному болехівцю вогнепальне поранення в область стегна і передпліччя. Опісля 23-річний товариш стрільця пошкодив дерев’яною битою автомобіль потерпілого. Згодом на чоловіка, в якого на днях стріляли, теж відкрили кримінальне провадження – за хуліганство.

У ході розгляду клопотання слідчим суддею досліджено та оцінено у сукупності докази, які спростували доводи прокурора про те, що застосування до підозрюваних більш м’яких запобіжних заходів, ніж тримання під вартою, не зможе запобігти вчиненню ними інших кримінальних правопорушень, а сама по собі тяжкість злочину, в якому підозрюється двоє молодих людей, не може слугувати підставою для обрання самого суворого запобіжного заходу, яким є тримання під вартою.

Тому прийняв рішення, яким обрав більш м’який запобіжний захід, а саме цілодобовий домашній арешт, зазначивши, що на цьому етапі потреби досудового розслідування не виправдовують такий ступінь втручання у права і свободи особи (взяття під варту), про який ідеться в клопотанні слідчого, прокурора, – йдеться у повідомленні.

Зазначимо, що домашній арешт полягає в забороні підозрюваному, обвинуваченому залишати житло цілодобово або у певний період доби.

Аби підтримати хлопців, на судове засідання прийшли активісти –  учасників АТО, представники “Карпатської Січі”, Правого Сектору та інших громадських об’єднань. Роботі суду вони не перешкоджали.

Читайте також: У Коломиї жінка обікрала свою гостю.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...