Мед Атлант

На Прикарпатті день голосування обійшовся дрібними порушеннями

Сьогодні, 22 липня, у Франківську відбулась пресконференція ОПОРИ та поліції по дню голосування та підрахунку голосів.

В Івано-Франківській області день голосування обійшовся без серйозних порушень, які могли б суттєво вплинути на результати виборів. Найпоширенішим порушенням було голосування без паспортів.

Спостерігачі ОПОРИ зафіксували факти видачі бюлетенів без їхніх паспортів на дільницях на Верховинщині, Городенківщині, Калущині в Лисці та Чернієві.

Упродовж дня голосування ОПОРА фіксувала також триразове вкидання бюлетенів у скриньку членкинею ДВК на дільниці в Перегінську на Рожнятівщині та вкидання порваних бюлетенів після спроби їх виносу з дільниці у Франківську. Значна кількість протоколів відсилається на уточнення, – розповідає координатор спостереження Громадянської мережі ОПОРА Богдан Морикіт.

Начальник Головного управління Національної поліції в області Володимир Голубош розповів, що всі дільниці відкрились та закрились вчасно.

Нами зафіксовано 31 повідомлення про пошушення виборчого законодавства. У Франківську члени комісії завчасно заповнили протоколи. За цим фактом проводиться досудове розслідування. За двома фактами складено адмін протоколи за 173 стаття за дрібне хуліганство. В Косові вночі група осіб а складі 4 осіб вирішили потрапити в будинок культури. Вони думали, що там хтось розважається. Двоє з осіб не відреагували на інформацію про те, що там проводяться підрахунок голосів і вирішили вчинити хуліганські дії. В конфлікті постраждав працівник поліції. За цим фактом зареєстровано порушення за 208 стаття. Двох громадян взято під варту, – розповідає керівник ГУНП в Івано-Франківській області Володимир Голубош.

Голубош також наголосив, якщо люди мають інформацію про порушення на виборах, то вони повинні звернутись до поліції.

До речі, явка на виборах склала майже таку саму, як і в 2014 році.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...