Мед Атлант

Церква Московського патріархату не бажає звільняти приміщення на Чорновола

Нещодавно апеляційний суд зобов’язав УПЦ МП звільнити приміщення на Чорновола. Однак УПЦ з таким рішенням не згідна.

Про це інформують у пресслужбі Івано-Франківської єпархії УПЦ.

Івано-Франківська єпархія Української Православної Церкви вважає, що рішення Господарського суду Івано-Франківської області, яке оскаржувалось виконавчим комітетом, є законним та обґрунтованим. Тому відповідач скористається своїм правом на касаційне оскарження постанови, яка була винесена 15 жовтня цього року у Львові.

Договір оренди нежитлових приміщень, який було укладено ще у 2006 році, передбачає право Івано-Франківської єпархії УПЦ на користування приміщенням до початку будівництва нового будинку за вищевказаною адресою, суд взяв до уваги доводи позивача з приводу обмеженості строків, на які можуть укладатися договори оренди з дозволу виконкому, – повідомили у пресслужбі.

Нагадаємо, Івано-Франківська міська рада судилася з церквою Московського патрархату щодо звільнити нежитлові приміщення, розташовані на першому поверсі в будівлях на вулиці Чорновола, 6 (площа-19,1 м2) та Чорновола, 6 Б (площа-283,0 м).

Згодом церква Московського патріархату пішла в суд з вимогою скасувати рішення виконавчого комітету Івано-Франківської міської ради про припинення договору оренди приміщень на Чорновола, 6.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...