Мед Атлант

Но-Шпа: інструкції вживання для дітей

Но-Шпа – препарат для зняття спазмів. Через ефективне зменшення болю під час критичних днів з ним знайома більшість жінок. Однак чи можна давати препарат Но-Шпа Україна дітям та як його приймати, ми розповімо у цій статті.

Коли виписують Но-Шпу дітям

Основною активною речовиною медикаменту є дротаверин. Він має виражену спазмолітичну дію на гладку мускулатуру шлунково-кишкової, біліарної, сечостатевої та судинної систем. Но-Шпу призначають від спазмів, що спровоковані різними захворюваннями, наприклад, циститом. Як допоміжний засіб для полегшення болю Но-шпа діє при захворюваннях шлункового тракту. 

Препарат також знімає біль у випадках, пов’язаних зі спазмами судин. Зокрема, при високій температурі дитині дають 0,5 пігулки разом з жарознижувальними ліками — парацетамолом чи ібупрофеном. Так самопочуття малюка швидше прийде до норми. Але потрібно пам’ятати, що дитячий організм слабкіший за дорослий. Самолікування може негативно вплинути на стан здоров’я малюка.

Дозування для дітей

Но-Шпа призначається лікарем у дозуванні відповідно до віку малюка. З препаратом ношпа інструкції йдуть у пакуванні. У них є позначка, що застосування ліків протипоказано особам до 6 років, а Но-Шпа-Форте — до 12 років. Добова доза для дітей віком 6-12 років становить 80 мг, тобто дві таблетки, старше 12 років – 160 мг (чотири таблетки). 

В екстрених випадках використовують ліки до медичного огляду. Але лікарі звертають особливу увагу батьків на те, що спазмолітичні засоби потрібно давати дітям лише після огляду педіатром. Також можна отримати попередню консультацію на офіційному сайті no-spa.ua, де є повна інформація про дію ліків на організм дитини.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...