Мед Атлант

Як продавати речі в інтернеті, щоб їх купували?

Сьогодні продаж одягу та багатьох інших товарів в інтернеті неймовірно популярний. Достатньо лише ввести в пошукову систему «купити плаття», і вам тут же видасть велику кількість інтернет-магазинів, а також сайтів, які співпрацюють з приватними продавцями. А що якщо ви самі займаєтеся продажем одягу? Сьогодні це — відмінна підмога до основного доходу, адже багато хто і купує речі в інтернеті, тому що вони набагато дешевше, ніж у звичайних магазинах. Ми вирішили поділитися дієвими порадами для тих, хто займається продажем одягу в інтернеті, щоб збільшити свій дохід.

Порада № 1: зробіть якісні фото

Це — перша і, швидше за все, дійсно головна заповідь всіх інтернет-продавців. Чим краща і якісніша фотографія, чим більше є фото речі з усіх ракурсів, тим більша ймовірність того, що покупець зможе скласти про неї реальне враження.

Найкраще скористатися хорошим фотоапаратом — це вкладення швидко окупить себе, якщо ви збираєтеся займатися продажем одягу в інтернеті постійно і досить серйозно. Але багато сучасних смартфонів теж дозволяють зробити якісні фото. Сфотографуйте річ з усіх боків, а також на моделі або манекені. Зробіть макрозйомку фактури тканини, бірок і ярликів зі складом тканини.

На таких сайтах з продажу одягу як Shafa.ua, є можливість розмістити кілька фото і вибрати головну. Саме головну фотографію буде бачити покупець серед всіх інших оголошень, тому вибирати її треба особливо ретельно.

 

Порада № 2: складіть правильно оголошення

Найчастіше писати докладний опис речі буває лінь. Але повірте: покупець, який зацікавиться вашою річчю, буде читати опис дуже уважно. Постарайтеся розповісти про товар все: бренд, розмір, колір, фурнітура, декор, крій, стан. Довести оригінальність бренду можна фотографією бірки або ярлика (дивіться пораду № 1), а до розмірів бажано додати докладні виміри, зроблені вами за допомогою сантиметра.

Стан речі варто вказувати реально і правдоподібно. Якщо ви пишете, що річ «на 5 з 5», значить, на ній не повинно бути жодного дефекту. В іншому випадку покупець, побачивши, що її стан гірше, може просто залишити вам негативний відгук. Якщо є якісь нюанси, обов’язково вкажіть це, і будьте готові надати додаткові фото дефектів.

Варто також вказати, чому ви вирішили продати цю річ: стала мала/велика, не підійшла при купівлі, залежалася в шафі і т.п. Ці особисті деталі, як правило, викликають симпатію у покупця. Текст не повинен бути занадто коротким, але речення мають бути лаконічними, а інформація — по суті. Захоплюватися лонгрідами на кілька абзаців теж не потрібно.

 

Порада № 3: активно спілкуйтеся з покупцями

Якщо потенційний покупець цікавиться вашою річчю і пише вам повідомлення, значить, він вже на 50% готовий її придбати. Решта 50% — це ваше з ним спілкування, щоб «дотиснути». Намагайтеся відповідати на запит якомога швидше — так буде менше шансів, що покупець буде шукати подібний товар у інших продавців.

Для цього потрібно постійно перевіряти повідомлення на вашій сторінці на сайті. Або встановіть мобільний додаток на ваш смартфон. Наприклад, майданчик для продажу одягу в інтернеті Шафа відразу ж надсилає повідомлення, якщо вашу річ додали в обране або написали вам запитання про неї.Намагайтеся також не ігнорувати питання, навіть якщо їх багато, і зробіть всі виміри виробу та надайте детальну інформацію про нього. До речі, заміряти речі рекомендується в будь-якому випадку, і це потрібно також вказати в оголошенні — так ви уникнете постійного перемірювання і зайвих питань.

 

Порада № 4: будьте готові домовлятися з покупцем

Якщо ви продаєте речі як приватний продавець, а не маєте свого інтернет-магазину, будьте готові до того, що покупці будуть з вами торгуватися. Це як на ринку — покупець завжди попросить знижку, чого ніколи не зробить у серйозному магазині з фіксованими цінами. І тим більше, якщо ви продаєте речі б/у, будьте готові робити знижку.

Краще заздалегідь визначити для себе мінімум, за який ви продасте річ, а зверху цієї суми накинути деякий відсоток. Саме його згодом можна буде “зкинути” як знижку. Хороша пропозиція для будь-якого покупця, яка додасть вам плюсів, — здійснити доставку за ваш рахунок. Ще один бонус — запропонувати якусь дрібницю в подарунок або покласти подарунок в посилку до основної покупки навіть без відома покупця.

Обов’язково дуже уважно обговорюйте умови оплати, адже «на гачок» шахрая може потрапити не тільки покупець одягу в інтернеті, але і продавець. Обговоріть доставку, постарайтеся зробити її зручною для покупця. І обговоріть також варіанти повернення речі або її обміну, якщо вона не підійде.

 

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...