Мед Атлант

Завтра у Франківську очікують ожеледицю: чи готові до цього дорожники

Завтра, 5 лютого, у Франківську очікують зміну погоди.

За прогнозами синоптиків, вранці в місті падатиме дощ та сніг. А вдень температура повітря впаде до “мінусу”. Відповідно, це спричинить ожеледицю.

Чи готові франківські дорожники до такої зміни погоди, ми запитали у першого заступника керівника КП “Муніципальна дорожня компанія” Володимира Юсипіва.

“В нас організоване цілодобове позмінне чергування від початку зимового періоду, з листопада. 3 майстра працюють цілодобово, один – через дві зміни він поступає на нову зміну. З ним працює 30 спеціалістів, водії автомобілів, які займаються підсипкою доріг піщано-соляною сумішшю. 20 одиниць техніки працюють цілодобово. Є 9 автомобілів, навантажувач, трактори для розчистки снігу і грейдери. Всі машини мають маршрути. Є 90 працівників, які зранку приходять на роботу о 6:30 і починають посипати тротуари вручну. Є ще один трактор, який також займається посипкою тротуарів. Якщо вночі починається ожеледь, він виїжджає і посипає тротуари відповідно до маршруту. Все місто, всі дороги, тротуари в маршрутах, – кожен з працівників має свій участок. Всі ящики заповнені піско-соляною сумішшю. Ми готові”, – розповідає Юсипів.

 

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...