Мед Атлант

На санітарній рубці соснового лісу в Підгірках лісники заробили майже 400 тисяч гривень

ДП “Калуський лісгосп” повідомив про облік зрубаної деревини в сосновому лісі житлового масиву “Підгірки”.

ДП “Калуський лісгосп” повідомило про те, що в кварталі 26 виділ 10.1, 10.2, 10.3 та 10.4 Калуського лісництва під час проведення суцільної санітарної рубки на площі 3,3 га заготовлено 653 куб. метри ліквідної деревини, в тому числі: ділової — 92 куб. метри, дров’яної — 561 куб. метр. Нарахований та сплачений збір за спеціальне використання лісових ресурсів (рентна плата) в сумі 31,2 тис. гривень, інформують “Вікна” з посиланням на пресслужбу Калуської міської ради.

Лісозаготівельні роботи проводив ФОП Андрій Лизень згідно з договором на виконання робіт та надання послуг, пов’язаних з лісозаготівлею. Загальна вартість виконаних робіт становить 216,881 тис. гривень з ПДВ.

Приймання та відпуск всієї лісопродукції здійснюється через систему електронного обліку деревини.

Упродовж жовтня 2019 року та січня 2020 року реалізовано 648 куб. метрів деревини на 397,386 тис. гривень з ПДВ. Отримані від реалізації лісопродукції кошти спрямовані на покриття загальновиробничих витрат та адміністративних витрат, в тому числі на сплату податків.

Навесні 2020 року для створення лісових культур на площі 3,3 га буде спрямовано біля 35 тис. гривень, йдеться в офіційному повідомленні.

20 лютого 2020 року о 13:00 на території соснового лісу в житловому масиві “Підгірки” відбудеться виїзна нарада за участю керівництва міста та директора ДП “Калуський лісгосп” Василя Демуса для оприлюднення та обговорення проєкту заліснення території, на якій проведено суцільну санітарну вирубку.

Фото ілюстративне

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...