Мед Атлант

Ціна газу для населення у квітні знизилася на 15% – Нафтогаз

У квітні 2020 року оптова ціна на природний газ для потреб населення, виробників тепла та інших захищених споживачів знизилась до 2,9 грн за кубометр.

Це на 15% менше, ніж у березні 2020 року, повідомляє пресслужба Нафтогазу. Ціна вказана без врахування ПДВ, націнки газзбутів та витрат на транспортування газу магістральними і розподільними трубопроводами.

У березні на внутрішньому ринку з’явився новий ліквідний ціновий індикатор. ТОВ “Оператор газотранспортної системи України” провів тендер на закупівлю газу на період постачання березень-грудень 2020 року і торги продемонстрували, що в Україні існує значна конкуренція, яка призводить до зниження оптових цін на купівлю-продаж газу, – йдеться у повідомленні.

Відтак при розрахунку ціни газу для населення на квітень Нафтогаз, як і в березні, обирав з двох можливих опцій: розрахованої за Постановою КМУ та середньозваженої ціни переможців за результатами торгів на постачання газу Оператору ГТС України. Незважаючи на рекордне здешевлення енергоносіїв на світових ринках, найменшими виявились розрахунки, прив’язані до внутрішніх, а не зовнішніх індикаторів.

Таким чином, оптова ціна квітня встановлена на рівні, що на 15% нижчий за ціну березня. Загалом, ціна газу для населення впала на 38%, починаючи з січня 2020 року.

Зниження цін на газ третій місяць поспіль – позитивний сигнал для людей. Рахунки за газ у квітні мають знизитись і через закінчення опалювального сезону, і через зменшення відпускної ціни Нафтогазу. У підсумку, я сподіваюсь, зменшиться навантаження на бюджети українських домогосподарств, які відчувають негативні наслідки карантинних заходів, – зазначив голова правління Нафтогазу Андрій Коболєв.

Читайте також: Уряд знизив оптову ціну на газ.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...