Мед Атлант

Які галузі виробництва розвиватимуть, щоб зріс економічний потенціал Прикарпаття

Про галузі Івано-Франківщини, в яких присутні іноземні інвестиції, та які сфери виробництва розвиватимуть, щоб зріс економічний потенціал Прикарпаття.

Про це розповів виконавчий директор “Агенції розвитку ОТГ Прикарпаття” Ігор Мельничук, передає “Суспільне “.

Івано-Франківська область має декілька стратегічних підприємств, які входять до складу найбільших платників податків. Вони займаються виробництвом їжі, тваринництвом. Є підприємства з іноземними інвестиціями, які виготовляють вироби з дерева, кабельно-провідникову продукцію до автомобілів і не тільки. Є підприємства, що займаються виробництвом побутової техніки. Є і ті, що створюють відновлювальні джерела енергії. Саме у цих галузей потрібно нарощувати виробництво, – каже Ігор Мельничук.

За його словами, важливо закцентувати увагу на створенні більш якісного і вартісного кінцевого продукту. Бо саме кінцевий продукт найвигідніше створювати.

Ми передбачаємо перпективу розвитку в транспорті та логістиці, в легкій промисловості, приладобудуванні, енергетиці, питній воді та їжі, в деревообробці, а також в аутсорсингу бізнес-процесів і ІТ. Якщо ви подивитеся статистику, такі послуги вже експортуються, – розповідає Ігор Мельничук. – Я би поставив на санітарно-рекреаційний туризм, дизайн та креативні індустрії. Власне, це ті точки росту, які в найближчій перспективі можуть розвинутися і це може бути цікаво як для внутрішнього так і для зовнішнього інвестора.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...