Мед Атлант

На Дністрі браконьєри ловили червонокнижну рибу

14 травня 2020 року рибпатрульні здійснила рейд на річці Дністер. У селах Городниця, Передівання Городенківського та с. Підвербці Тлумацького районів провели  розмови з рибалками.

Поблизу сіл Поточище та Колінки Городенківського району осіб, що здійснювали б вилов риби поза межами дозволених для рибальства ділянок в період нересту, не виявлено, інформує Івано-Франківський рибоохоронний патруль.

Близько 18 години з берегу річки Дністер в с. Лука Городенківського району під протилежним берегом Дністра виявлено осіб, які ловили рибу на дерев’яному човні. Рибпатрульні на надувному човні наблизилися до осіб, але ті зникли в невідомому напрямку на заліснених схилах Дністра, подальші розшуки порушників не виявили.

За допомогою бінокля було зауважено, що один з осіб в руках тримав марену звичайну, яка сягала йому до пояса”, – коментує головний державний інспектор рибпатруля Ігор Гуляк, – такі екземпляри мають вагу до 10 кілограмів. Цей вид риби червонокнижний, компенсація за вилов однієї особини, незалежно від розміру, становить 330 грн”.

Рибпатрульні провели тралювання на цій ділянці річки, виявивши у воді безгосподарське знаряддя лову, риби в якому виявлено не було. Складено акт виявлення та вилучення безгосподарського майна.

Читайте також: Франківські рибпатрульні з сіток браконьєрів випустили червонокнижну рибу.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...