Мед Атлант

Як Калуш виходить із карантину. ФОТО

Вчора місто почало оговтуватися від жорсткого карантину і відновлювати звичний плин життя.
Як повідомляли “Вікна”, 2 травня в Калуші відновили роботу продовольчі ринки, а з 16 травня дали дозвіл на відкриття промислових ринків.

Також із 11 травня в  місті дозволили роботу всіх крамниць та перукарень.

На території Калуської об’єднаної територіальної громади вже можна відвідувати парки, сквери та зони відпочинку. Але при цьому зберігаються вимоги переміщення групами не більше двох осіб, треба мати при собі документи та користуватися захисною маскою. Також можна буде відвідувати дитячі і спортивні майданчики на вулиці, дозволені індивідуальні тренувальні заняття — біг, хода, їзда на велосипеді тощо.

Не всі калушани проте дотримуються цих норм, зокрема, маскового режиму, особливо — діти.

Попри те, що закладам громадського харчування з 11 травня можна торгувати на виніс, а також дозволено обслуговування клієнтів на відкритих майданчиках просто неба (при цьому відстань між столами має бути не менше 1,5 метра, а за столом може одночасно перебувати не більше двох осіб, не рахуючи дітей до 14 років), не всі поспішили відчинятися.

На час карантину в місті не зачинялися поштові відділення. Загалом люди дотримуються безпечної відстані та заходять сюди в масках.

Також із 1 червня буде відновлено заняття у закладах освіти в групах до 10 осіб (для проведення лабораторних робіт, атестації здобувачів освіти тощо) та дозволять роботу закладів фізичної культури і спорту, зокрема спортивних залів і фітнес-центрів (але без групових занять за участі більше десяти осіб).

За рішенням комісії з 10 червня на території Калуської об’єднаної територіальної громади дозволена діяльність закладів харчування, зокрема можна буде приймати відвідувачів у приміщеннях (за умови дотримання протиепідемічних заходів), відновлять роботу заклади культури з прийманням відвідувачів та проведення культурних заходів за умови перебування не більше однієї особи на 5 кв. метрів площі приміщення та діяльність закладів, які надають послуги з розміщення.

Послаблення карантинних обмежень за цим графіком залежатиме від розвитку епідемічної ситуації.

Читайте також: В Івано-Франківську повноцінно запрацював транспорт. ФОТО.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...