Мед Атлант

На Рожнятівщині до 9 років тюрми засудили чоловіка, який забив до смерті людину

На Рожнятівщині засудили чоловіка, який забив до смерті людину.

Як йдеться у матеріалах справи, 10 квітня 2019 року приблизно з 23 години 30 хвилин до 24 години, п’яний обвинувачений  посварився з потерпілим, почав його бити кулаками та ногами по голові та тулубу. Наніс не менше 5 ударів у голову, заподіяв тяжкі тілесні ушкодження  (черепно-мозкову травму, яка ускладнилась набряком та набуханням головного мозку).

Крім того, обвинувачений наніс потерпілому не менше двох ударів у ділянку грудної клітки, стався перелом ребер. Потерпілий помер.

Чоловік залишив потерпілого на подвір’ї, а сам зайшов у будинок та ліг спати. А зранку 11 квітня обвинувачений відніс тіло  на одну із земельних ділянок. Тіло знайшла мати померлого.

Свою вину у вчиненні злочину чоловік не визнав.

Незважаючи на заперечення обвинуваченим своєї вини у вчиненні злочину, стороною обвинувачення у судовому засіданні поза розумним сумнівом доведена його винуватість в умисному спричиненні потерпілому тяжких тілесних ушкоджень, що спричинили його смерть наступними доказами.

Зокрема сам обвинувачений  у судовому засіданні пояснив, що в другій половині дня 10 квітня 2019 року, мав телефонну розмову з дядьком, який попросив привезти випивку. Приблизно біля 18 години вони зустрілися у селі Верхній Струтинь біля магазину. Там розпили 0, 25 л спирту. До них підійшли ще двоє людей пішов додому, а вони залишилися біля магазину, випили ще пляшку горілки. Пізно ввечері він пішов ночувати до дядька.

Конфлікт між обвинуваченим та потерпілим дійсно був, однак чоловік бив потерпілого лише в обличчя.

Чоловік раніше неодноразово притягався до кримінальної відповідальності, тому усвідомлював, що поліція його затримає.

Суд визнав обвинуваченого винуватим у вчиненні злочину, передбаченого ст. 121 ч. 2 КК України та призначити йому покарання у виді позбавлення волі строком на дев’ять років.

На підставі ч. 4 ст. 70 КК України, за правилами, передбаченими частинами 1-2 цієї ж статті шляхом поглинення менш суворого покарання призначеного обвинуваченому вироком Долинського районного суду Івано-Франківської області від 04 липня 2019 року більш суворим покарання за цим вироком, визначити остаточне покарання – дев`ять років позбавлення волі з поміщенням його до кримінально – виконавчої установи закритого типу.

У строк відбування покарання, остаточно призначеного за сукупністю злочинів, зарахувати ОСОБА_1 частково відбуте покарання за вироком Долинського районного суду від 04 липня 2019 року.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...