Мед Атлант

Франківці під ОДА просять не переселяти бібліотеку на користь кав’ярні

Сьогодні, 29 травня, під ОДА протестують франківці. Причина – обмін комунальних приміщень (бібліотеки та “Навчально-методичного центру культури і туризму Прикарпаття”) в центрі міста на приміщення на вулиці Південний Бульвар.

Сьогодні о 10 годині розпочалася сесія обласної ради, тож мешканці вирішили донести до депутатів свою позицію.  Так, вони виступають проти переселення бібліотеки на “стометрівці”у приміщення секонд-хенду. Причина такого “переселення” у розширенні кав’ярні “Цукерня”.

“Досить думати про статки, час подбати про нащадків”, “Не віддамо юнацьку бібліотеку”, – написано на плакатах.

Ми, громадяни міста та області, обурені знеціненням важливості виховання нашої молоді в українському дусі і знеціненням ролі юнацької бібліотеки та центру культури і туризму Прикарпаття як осередку освіти та культури нашого краю. Обмін на приміщення на Південному бульварі, 22 – це нахабна брехня і маніпуляція. Ми не дозволимо розмістити ці заклади в приміщенні, де знаходиться секонд-хенд. Ми будемо відстоювати своє право на свій простір, українську бібліотеку як важливий осередок виховання молоді. Ми звертаємось до депутатів Івано-Франківської обласної ради, закликаємо не допустити здійснення цього цинічного обміну, – йдеться у тексті відкритого звернення на сторінці активістки Наталі Перцович. 

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...