Мед Атлант

Кава у кафе на карантині: всіх супутників Зеленського оштрафували

Керівника Офісу президента Андрія Єрмака, його першого заступника Сергія Трофімова, головного санітарного лікаря Віктора Ляшка, голову Хмельницької обласної держадміністрації Дмитра Габінета, хмельницького міського голову Олександра Симчишина та підприємця Андрій Мельниченка оштрафували за каву з президентом у кав’ярні 3 червня як за порушення правил карантину.

Про це повідомили у Хмельницькому міськрайонному суді Хмельницької області.

Суд встановив, що 3 червня 2020 року близько 17 30 особи, які були притягнуті до відповідальності, перебували в громадській споруді, одній із кав’ярень на вулиці Проскурівська в Хмельницькому без засобів індивідуального захисту, зокрема захисних масок, передає “УП“.

Таким чином порушили правила щодо карантину людей, встановленого постановою КМУ від 11.03.2020 року №211, із змінами та доповненнями постановою КМУ№ 392 від 20.05.2020 року, чим вчинили адміністративне правопорушення відповідальність за яке передбачене ст. 44-3 КУпАП.

Жоден із правопорушників на засідання не з’явився.

Кожного із них (окрім президента) суд визнав винним у вчиненні правопорушення, передбаченого ст.. 44-3 Кодексу України про адміністративні правопорушення та наклав на них адміністративне стягнення у виді штрафу у розмірі 1000 неоподаткованих мінімумів доходів громадян, що становить 17 000 тисяч гривень.

Стягнено також 420 гривень 40 копійок судового збору на користь держави.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...