Мед Атлант

Калуська ЦРЛ отримає третій новий апарат ШВЛ

Це буде вже третій за рахунком новий апарат штучної вентиляції легень, який лікарня отримає цього року.

Нагадаємо, 26 червня Калуська ЦРЛ уклала угоду на закупівлю апарату штучної вентиляції легенів ЮВЕНТ-А. Це обладнання українського виробництва і призначене для інтенсивної терапії як дітей з моменту народження, так і дорослих.  Вартість апарату становить 649,3 тис. гривень. У середині липня новий апарат ШВЛ вже встановили у відділенні інтенсивної терапії лікарні у Підгірках. Для закупівлі цього апарату ШВЛ Калуській ЦРЛ виділили кошти з міського бюджету, пишуть “Вікна“.

Ще один новий апарат ШВЛ для Калуської ЦРЛ закупили благодійники. А саме — благодійний фонд  “Parimatch Foundation”, який створено міжнародним холдингом Parimatch. 23 липня апарат штучної вентиляції легень AHP300 виробництва Allied Healthcare Inc (США) було доставлено у Калуську центральну районну лікарню.

А вже 24 липня Калуська ЦРЛ уклала договір на закупівлю ще одного нового апарату ШВЛ. Документ оприлюднено у системі державних закупівель Прозоро. За договором, який Калуська ЦРЛ уклала з ПП «Медлогістик» з міста Чернівці, лікарня купує апарат штучної вентиляції легенів HAMILTON-C3 (виробництва Hamilton Medical AG, Швейцарія) за 1 млн 140 тис. гривень. Поставка апарату — до 15 жовтня поточного року. Таким чином, цей апарат ШВЛ є значно дорожчим за той, який лікарня купила в червні.

Як пояснила у коментарі «Вікнам» заступник міського голови Наталя Табачук, цей апарат є одним з найкращих у своєму сегменті.

До речі, цього разу лікарня купує апарат ШВЛ за рахунок своїх коштів — виплат від Національної служби здоров’я за коронавірусним пакетом.

Нагадаємо, Калуська ЦРЛ є базовою для лікування COVID-19. Заклад уклав угоду з НСЗУ й щомісяця отримує виплати за лікування хворих на коронавірусну інфекцію. Ці кошти заклад може витрачати на доплати працівникам, які залучені до лікування COVID-19, витрати, пов’язані з лікуванням хворих, а також на закупівлю спеціального обладнання. Так, за травень за своїм коронавірусним пакетом лікарня отримала від НСЗУ майже 6,5 млн гривень, за червень — понад 6,6 млн гривень.

Донедавна Калуська ЦРЛ мала у своєму арсеналі 16 апаратів ШВЛ. З них шість — у відділенні інтенсивної терапії, решту — в операційному блоці, дитячій лікарні та пологовому будинку. Усі вони старі і часто вимагали ремонту. Станом на липень наявного обладнання і потужностей вистачає.  Але це не скасовує потребу в оновленні обладнання і збільшенні кількості апаратів ШВЛ. Адже невідомо, як розвиватиметься епідемічна ситуація надалі.

Читайте також: Прикарпатець, який перебував на ШВЛ, розповів, що допомогло побороти COVID-19.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...