Мед Атлант

Основні характеристики сейфа

Нікого не здивуєш використанням сейфа, але важливо правильно вибрати сховище. Більшість людей звертають увагу на вартість і призначення сейфів, але потрібно врахувати всі критерії. Непідготовленому покупцеві важко купити сейф, що призводить до ряду проблем. Щодня фіксуються крадіжки майна, тому приділіть увагу безпеці. Це питання під силу вирішити службам охорони, але не всім доступні такі послуги. Краще розібратися в особливостях сейфів, адже надійне сховище допоможе уникнути крадіжки. Але необов’язково витрачати великі гроші, досить дотримуватися критеріїв покупки. Розглянемо особливості металевих сейфів, а також порівняємо моделі виробників.

Як вибрати сейф для будь-яких завдань

При покупці сейфа важливий розмір. Не завжди можна придбати габаритне сховище, а компактний сейф вміщує не всі цінності. Зверніть увагу на зовнішні розміри. Параметр визначає габарити, що важливо при виборі місця установки. Часто такий простір обмежений, тому сховище повинно чітко встановлюватися в нішу. При підрахунку габаритів не завжди враховують петлі або фурнітуру, тому вибирайте місце з запасом. Внутрішні габарити відповідають за місткість. Наприклад, для розміщення аркушів паперу стандартного формату А-4 розмір повинен становити не менше 21х30 см. Для більшості цінностей обсяг можна визначити в літрах. Він допомагає порівняти кілька моделей, адже вказується в характеристиках моделі.

Переваги металевих сейфів:

  • великий вибір характеристик для конкретних завдань;
  • можливість непомітної установки сховища;
  • ригельний механізм для захисту майна;
  • антикорозійна обробка поверхонь.

Зламостійкість визначає здатність сейфа чинити опір злому. Вона вираховується за спеціальною формулою, яка враховує факт часткового і повного доступу до сховища. Всього представлено 11 класів зламостійкості, які підтверджуються сертифікатами. Вони включають оцінку надійності стінок, дверей і замків. Знаючи вартість цінностей, можна визначити необхідну зламостійкість. Для особистих документів і невеликих сум досить початкового класу. Параметр зростає в міру збільшення цінності майна. Необов’язково купувати сейфи максимальної зламостійкості, якщо не плануєте зберігати великі суми. Навіть базова стійкість сховища обмежить доступ. Досить грамотно встановити сейф з подальшим наглядом.

Скільки коштують надійні сейфи

Захисні шафи мають конструктивні та зовнішні відмінності, які визначають їх призначення. Сьогодні популярні офісні та меблеві сейфи. Вони мають невеликий розмір, помірну вагу і базову зламостійкість. При зберіганні електронних чи магнітних носіїв рекомендуються дата-сейфи, адже вони захищають інформацію від розмагнічування. Серед вузькоспеціалізованих моделей виділяють збройові сейфи. Вони потрібні для зберігання зброї, пістолетів і боєприпасів. Максимального захисту можна досягти покупкою зламостійких сейфів. Вони витримують механічний вплив, удари кувалдою і розпилювання. Завдяки цьому зловмисникам знадобиться багато зусиль для розтину. При ризику пожежі вибирають вогнетривкі сейфи. Вони вміють конструкцію з термоізоляційним прошарком, який не пропускає жар.

Важливим критерієм вважається замок. Він буває ключовим, електронним або біометричним. При покупці слід спиратися на зручність і специфіку використання. Бувають кодові замки, але їх зручність часто під сумнівом. Вибір сейфа часто залежить від вартості, але досвід виробника не менш важливий. Рекомендуємо асортимент компанії УХЛ-МАШ. Виробник пропонує різні категорії сейфів, а їх вартість підходить будь-якому бюджету. Продукція відповідає суворим стандартам, що гарантує відсутність підводних каменів. Виробник застосовує антикорозійну обробку, а також покриття порошковою фарбою. Це робить сейфи в Києві виробництва УХЛ-МАШ надійним придбанням, яке захистить майно.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...