Мед Атлант

На Богородчанщині відзначили 56-ту річницю з дня відходу до вічності блаженного Симеона Лукача

Сьогодні, 23 серпня, в родинному селі блаженного Симеона Лукача – Старуня відбулося святочне богослужіння, з нагоди 56-ї річниці його відходу до вічності.

На спільну молитву до храму святих апостолів Петра і Павла зійшлося близько сотні молільників, повідомляють на сторінці Центру Паломника “Симеон Лукач” УГКЦ с. Старуня.

Богослужіння розпочалися із молитви Божественної Літургії, яку очолив отець-парох Ярослав Середюк. Разом із ним також молилися запрошенні отці з Івано-Франківська – Петро Ців’юк та Володимир Лукашевський.

Після спільної молитви парафіяни храму святих апостолів Петра і Павла та прочани Центру паломника процесійною ходою із національним стягом пройшлися вулицями Старуні, йдучи до сільського цвинтаря. По дорозі віряни молилися вервицю, а священнослужителі запрошували скеровувати цю молитву в різних наміреннях: за Батьківщину нашу Україну, за лікарів та хворих, за дітей та молодь, за душпастирів та нові й ревні покликання до священничого і монашого станів. Опісля до них також приєдналися парафіяни ще одного старунського храму св. Параскеви разом зі своїм парохом о. Ярославом Дирівим.

 

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...