Мед Атлант

Калуська міська рада подає до суду на постанову уряду про карантин. ВІДЕО

У вівторок, 1 вересня, відбулося засідання позачергової сесії Калуської міської ради, на якому депутати розглянули питання Про надання згоди на звернення до суду”.

За проєктом рішення, який одноголосно підтримали всі 29 присутніх на засіданні депутатів, Калуська міська рада долучається до позову Івано-Франківської міської ради про визнання протиправною та нечинною постанови Кабінету Міністрів України від 22 липня 2020 року №641 «Про встановлення карантину та запровадження посилених протиепідемічних заходів на території із значним поширенням гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2», інформують “Вікна”.

Юридичному відділу виконкому доручили підготувати та подати відповідну заяву.

Нагадаємо, з 31 серпня місто Калуш (а також Івано-Франківськ і Коломия) опинилися у червоній карантинній зоні — з найсуворішими обмеженнями. Перспектива припинення роботи закладів громадського харчування, освіти громадського транспорту збурила громаду міста. У п’ятницю, 28 серпня, депутати Калуської міської ради звернулися до уряду та народних депутатів з вимогою переглянути своє рішення про віднесення Калуша до “червоної зони”.

Як пояснив на сесії міський голова Ігор Матвійчук, наприкінці минулого тижня ситуацію обговорили за участі Асоціації міст і всі зійшли на тому, що варто переглянути постанову уряду та обмеження.

31 серпня Івано-Франківська міська рада вирішила готувати позов до суду про скасування постанови уряду. Міста Калуш, Коломия, Бурштин і Болехів будуть долучатися до цього позову та спільно відстоювати інтереси громад.

Підставою для скасування “карантинної” постанови уряду є рішення Конституційного суду від 28 серпня, який встановив що обмеження прав і свобод громадян може встановлюватися виключно законом, який приймає Верховна Рада України, а не урядовим рішенням.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...