Мед Атлант

Вступна кампанія-2021 запланована на липень. ІНФОГРАФІКА

Міністерство освіти та науки затвердило умови прийому до вишів у 2021 році. Так, основний етап вступної кампанії відбудеться в липні, щоб абітурієнти та члени вступних комісій встигли відпочити перед початком навчання.

Про це повідомляє Міносвіти, пише “Громадське“.

За словами виконувача обов’язків міністра Сергія Шкарлета, майже всі абітурієнти зможуть подавати заяви на вступ в електронному вигляді, оскільки невідомо, якою буде ситуація з коронавірусом через рік.

Для реєстрації електронного кабінету необхідно мати хоча б один сертифікат ЗНО і документ про повну загальну середню освіту. У Міносвіти також хочуть зробити можливим подання документів на зарахування дистанційно — безпосередньо через електронний кабінет вступника з використанням електронного підпису.

 Також Міносвіти обмежило кількість заяв на навчання за контрактом — до 30. Для уникнення непорозумінь із наданням рекомендацій на контракт, заяви тих вступників, які зараховані на бюджет, будуть автоматично виключені на всі інші конкурсні пропозиції. Виняток — якщо вступник сам захоче їх залишити, якщо планує навчатися більш ніж за однією освітньою програмою, більш ніж в одному закладі освіті тощо.

Для вступників на магістратуру обов’язковим для всіх спеціальностей буде єдиний вступний іспит з іноземної мови. Для вступу у 2021 році можна використовувати результати ЄВІ 2020 та 2021 років, а результати єдиного фахового вступного випробування — лише 2021 року.

Крім того, до 31 грудня 2020 року всі заклади вищої освіти мають затвердити й оприлюднити свої правила прийому.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...