Мед Атлант

Мама у декреті за 2 місяці у TikTok назбирала понад 150 тисяч лайків. ВІДЕО

Іванофранківка Оля Подколзіна – мама у декреті. Два місяці тому жінка почала вести TikTok. За цей час у соцмережі на Олю підписалися понад 8 тисяч людей, а відео назбирали більше 150 тисяч лайків.

МІСТО розпитало у блогерки, чим жінка зацікавлює аудиторію TikTok. Далі пряма мова.

Я знімаю відео про своє ставлення до материнства, бо порівняно з іншими людьми – воно легке. Я не роблю з материнства подвиг. Колись матерям потрібно було страждати: не спати, не їсти, пити холодну каву… Я прибічниця сучасних методів виховання і того, що мамі теж має бути комфортно, класно і легко.

Тем для відео вистачає, адже дочці Соні – півтора року і вона тільки починає досліджувати світ. Соня постійно навчається чогось нового, я борюся з поганими звичками дитини і привчаю її і себе до хороших. Цим і ділюся у соцмережі. Всі ситуації з життя, я нічого не придумую.

Відео знімаю, коли є настрій: можу зробити 8 публікацій на день, а буває, що тижнями нічого не знімаю.

За трендами у TikTok не біжу. Ними розбавляю стрічку, але має бути унікальний контент із твоєю душею. Не можуть бути тільки жарти чи повторювання за кимось.

Коментарів до відео дуже багато. Є хейтери, але маю і багато позитивних, класних коментарів. Багато людей прислухаються до моїх порад і, наприклад, сплять всю ніч (сміється – ред.).

TikTok має інші принципи роботи, ніж Instagram. Профіль в Instagram маю давно, також знімаю сторіз, але набрати у соцмережі підписників без реклами складно.

А за 2 місяці ведення TikTok уже по бартеру рекламувала дитячі іграшки.

Окрім блогерства, роблю на продаж корисні солодощі без цукру і фотографую людей.

Як працює TikTok

В Україну стрімко вривається нова соцмережа –  TikTok. І хоча, додаток асоціюють зі школярами, у соцмережі створюють профілі і громадські діячі, українські політики, поліцейські і навіть старші люди.

Сама соцмережа — щось середнє між Instagram та Snapchat. Тут мінімум складної інформації і максимум розваг. У соцмережі не мають значення текстові повідомлення.

Від інших соцмереж TikTok відрізняється фокусом на коротких відео до хвилини з використанням ефектів і музики. Поки у YouTube глянеш одне відео тривалістю годину, то у TikTok за цей час переглянеш мінімум 60 різноманітних роликів.

Відео у TikTok поділені на дві категорії: підписки  і рекомендації. На відміну, від інших соцмережі, тут користувачі частіше гортають саме рекомендації. Та й взагалі, не обов’язкова за кимось стежити.

Алгоритм TikTok сам підбиратиме цікаві для тебе відео. Наприклад, не хочеш дивитися російськомовні відео – прогортуй їх вниз. Подобаються котики – дивись відео з ними до кінця і став лайк. Тепер штучний інтелект частіше у стрічку «підкидатиме» відео з тваринками.

Для створення власних роликів у додатку є повноцінний редактор з різними ефектами, масками і фільтрами. А потрапити у рекомендації можна незалежно від того, скільки у тебе підписників.

Ключова фішка TikTok — челенджі. Вони дозволяють отримати більше охоплення. Просто повторюй танець чи суть відео, яке є популярним, і потрапляй у рекомендації. Також можна записувати дуети. Наприклад, заспівати пісню разом з користувачем, який уже опублікував ролик або ж відповісти на чужий пост своїм роликом.

P.S. Наше онлайн-видання МІСТО також має профіль у TikTok. Там ми публікуємо опитування на різноманітні теми, робочі моменти редакції та відео про Івано-Франківськ. Тож скачуй додаток і починай стежити за нами. Ось посилання.

 

 

 

 

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...