Мед Атлант

Калуським лікарням держава виділила кошти для забезпечення ліжок киснем

Так, 9 жовтня уряд виділив Івано-Франківській області субвенцію на такі цілі у розмірі майже 18,4 млн гривень. За розподілом від 7 грудня бюджету Калуської міської об’єднаної територіальної громади для потреб Калуської ЦРЛ на забезпеченням ліжкового фонду киснем виділили 890 тис. гривень.

Крім того, наша область згідно з постановою уряду від 11 листопада отримала ще понад 24,4 млн гривень субвенції на забезпечення закладів охорони здоров’я подачею кисню. Її також розподілили розпорядженням обласної адміністрації від  7 грудня. Зокрема, бюджету Калуської міської об’єднаної територіальної громади для Калуської ЦРЛ виділили ще 200 тис. гривень (таким чином, лікарня загалом отримає 1 млн 90 тис. гривень), а для бюджету  Калуського району для потреб районної лікарні — 1,2 млн гривень, інформують “Вікна”.

Загальний обсяг розподіленої субвенції — 42,8 млн гривень. Як раніше повідомляли «Вікна», в Калуській ЦРЛ 136 ліжок для лікування хворих з COVID-19 підключені до кисню. Його витрати величезні — на місяць потрібно 530-550 тис. гривень без ПДВ (станом на листопад).

Крім того, 11 листопада уряд виділив Прикарпаттю понад 9,1 млн гривень на субвенції на здійснення деяких заходів, спрямованих на запобігання виникненню та поширенню, локалізацію та ліквідацію спалахів, епідемій та пандемій гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2. Субвенцію спрямували департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації. А саме: майже 8,6 млн гривень — на закупівлю лабораторного обладнання і 550 тис. гривень — на забезпечення закладів охорони здоров’я, які здійснюють заготівлю, переробку, зберігання донорської крові та її компонентів, розхідними матеріалами для тестування на виявлення антитіл до коронавірусу.

Читайте також: Найдорожчий медичний кисень протягом карантину купували медики Прикарпаття – по 337-407 грн за балон.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...