Мед Атлант

У Калуській ЦРЛ пролікували більше тисячі пацієнтів з коронавірусом

Сьогодні, 15 грудня, відбулося засідання міської комісії з питань ТЕБ і НС, на якому розглянули питання щодо епідемічної ситуації на території Калуської ОТГ та виконання заходів, спрямованих на запобігання поширенню COVID-19.

Як повідомила медичний директор Калуської ЦРЛ Наталія Кінаш, у Калуській ЦРЛ розгорнуто 180 ліжок для пацієнтів з коронавірусною інфекцією та підозрою на неї, з яких на 15 грудня були зайняті 93 (83 – у ЦРЛ і 10 – у райлікарні). У 69 хворих підтверджений діагноз коронавірусної хвороби, інформує Калуш ФМ. 

У стаціонарі ЦРЛ розгорнуто 132 стаціонарні кисневі точки плюс наявні 8 кисневих одноканальних концентраторів, тобто киснем забезпечені 78% ліжок. Найближчими днями лікарня очікує поставки ще 5 двоканальних концентраторів, що дасть можливість подавати кисень ще 10 хворим.

Наталія Олександрівна також поінформувала, що з 7 грудня розпочала роботу з коронавірусними хворими і районна лікарня, яка підписала угоду з НСЗУ. Тут розгорнуто 80 ліжок і наразі лікуються 10 пацієнтів, у 8 з яких підтверджений ковід. Також вони відкрили реанімаційні ліжка і облаштували 23 кисневі точки, 2 з яких зайняті.

Із березня у Калуській ЦРЛ:

– пролікувалися 1142 пацієнти з коронавірусом, з яких 24 дитини і 21 пацієнтка пологового будинку;

– у 656 осіб коронавірус був підтверджений ПЛР-тестами, а в 54% були всі клінічні ознаки цієї недуги, підтверджені імуноферментними аналізами й рентгеном;

– а кисневій терапії перебували 1007 пацієнтів;

– померли 117 осіб, з яких 11 іногородні.

За словами медичного директора, найбільш напруженим щодо поступлень хворих був листопад – 860 пацієнтів і 41 летальний випадок (у 39 осіб був позитивний ПЛР-тест прижиттєвий чи секційного матеріалу, у 2 – діагноз по клінічній картині).

Наталія Кінаш також відзначила, що у грудні спостерігається спад захворюваності і відслідковуються форми середньої важкості. Впродовж двох останніх тижнів в стаціонарі перебуває орієнтовно 80-90 пацієнтів.

Так само про зменшення у грудні кількості звернень повідомив і головний лікар Калуського міського центру ПМСД Михайло Гаврилишин. Зараз з 350 тестів позитивні приблизно 144, раніше було 250, тобто до 80%додав він.

Наразі триває вакцинація від грипу та ГРВІ. 100 медичним працівникам поліклініки зробили щеплення від грипу за кошти закладу.

Керівник Калуської міськрайонної філії ДУ «Івано-Франківський обласний лабораторний центр» Богдан Пеленичка навів статистику кількості лабораторно підтверджених випадків COVID-19 на Калущині по місяцях: квітень – 135, травень – 32, червень – 60, липень – 172, серпень – 415, вересень – 363, жовтень – 440, листопад – 892.

Головне фото ілюстративне. 

Читайте також: Рекорд: у Франківську найменша кількість хворих на ковід за добу.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...