Мед Атлант

У Калуші чоловікові, який на смерть збив жінку, призначили один рік іспитового строку

Нещодавно в Калуші відбувся суд над чоловіком, який на смерть збив жінку.

23 червня 2020 року приблизно о 10:30 у м. Калуш водій автомобіля марки “HYUNDAI TUCSON” розпочав рух заднім ходом для того, щоб здійснити виїзд на проїзну частину дороги. Перед початком руху чоловік  не переконався, що це буде безпечним і не створить перешкод або небезпеки іншим учасникам руху, рухаючись заднім ходом проявив неуважність, не врахував дорожню обстановку і стан транспортного засобу, унаслідок чого вчинив наїзд на пішохода, яка знаходилася позаду автомобіля.

Жінка отримала тілесні ушкодження у вигляді закритої травми грудної клітки та її органів з двобічними переломами ребер, поперечним переломом тіла грудини, забоєм обох легень, крововиливами в пристінкову плевру, яка ускладнилась розвитком тяжкого травматичного шоку, від яких того ж дня в КЗ «Центральна районна лікарня Калуської міської та районної ради Івано-Франківської області» наступила її смерть.

Винуватець аварії щиро розкаявся, просив суворо не карати, добровільно відшкодував потерпілим завдану моральну шкоду.

Родичка загиблої подала заяву про розгляд справи за її відсутності, зазначила, що претензій матеріального та морального характеру до обвинуваченого не має, просила призначити останньому покарання не пов`язане з позбавленням волі.

В результаті суд визнав чоловіка винним у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 286 КК України, та призначив йому покарання у виді 3 (трьох) років позбавлення волі із позбавленням права керування всіма транспортними засобами на строк 1 (один) рік.

У відповідності до ст. 75 КК України його звільнили від відбування основного покарання з іспитовим строком 1 (один) рік.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...