Мед Атлант

Які функціональні можливості системи пожежної сигналізації? Ділиться інформацією «Укртехнобез»

Вогонь – одна з найбільших загроз для будь-якого приміщення. Щоб вберегти майно та власне життя від подібного, варто задуматись про максимальну безпеку. Дехто вважає, що поставити вогнегасники і розвісити плани евакуації буде достатньо.

Це хибна думка. Просто у випадку виникнення загоряння його потрібно вчасно виявити та ліквідувати. Не завжди це вдається зробити одразу. В таких випадках згодилися би системи пожежної сигналізації, які б виявили небезпеку на початку її виникнення. Ці факти геть не переконують деяких користувачів і вони відмовляються встановлювати обладнання. Щоб переконати в іншому, «Укртехнобез» надасть декілька моментів.

Що варто знати про систему сигналізації?

Пожежна сигналізація складається з величезної кількості різноманітних елементів. Кожен з них виконує певну функцію.

Саме величезна кількість цих елементів і відлякує користувачів. Вони вважають, що це надто дорого. До того ж і монтаж займе багато часу.

Це зовсім не так і не потрібно налаштовуватись на негатив. Краще варто познайомитись з функціональними можливостями пожежної сигналізації:

  • у випадку виявлення небезпеки передається тривожний сигнал на центральний пульт;
  • запуск системи оповіщення про небезпеку;
  • відімкнення ліфтів, ескалаторів (якщо такі є на об’єкті);
  • відчинення автоматичних дверей;
  • увімкнення системи димовидалення;
  • зупинка подачі електроенергії, природного газу.

Це далеко не всі можливості системи.

Як бачите, сигналізація зовсім не вважається непотрібною річчю. Вона здатна виявити займання на початковій стадії та повідомити про це. Це допоможе мінімізувати руйнування будівлі, пошкодження майна та зберегти комусь життя.

Так, вартість обладнання та його монтажу може деяким здатись високою, але ж ви будете користуватись системою багато років. І ще одна порада: не намагайтесь зекономити. Краще підберіть продукцію від відомих виробників, яка буде відповідати усім стандартам якості. А ще нехай розробкою проекту та монтажем системи займаються виключно спеціалісти. Вони краще розбираються у всіляких тонкощах і виконають роботу з урахуванням усіх вимог.

Не відкладайте до останнього придбання пожежної сигналізації, зробіть це якомога раніше. Разом з «Укртехнобез» забезпечите кожному об’єкту максимальний захист від надзвичайних ситуацій.

 

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...