Мед Атлант

Франківськ через пандемію втратив 221 мільйон гривень

Сьогодні, 26 січня, на засіданні виконавчого комітету заступниця міського голови Вікторія Сусаніна розповіла про виконання міського бюджету за 2020 рік.

Вікторія Сусаніна зазначила, що Івано-Франківськ втратив через пандемію та карантин 221 мільйон гривень.

У місті під час карантину чимало підприємців не працювали, а дехто зачинився. Отже, постраждали надходження податку на доходи фізичних осіб.

“Не приховуватиму, що минулий фінансовий рік був важким, тож єдині сподівання на кращий 2021. Щоб локдауни і карантини не завадили наповненню казни громади”, – зазначила Сусаніна.

З її слів, найбільше недовиконання від сплати ПДФО. Процент росту порівняно з 19 роком – 9,5 %. “При тому, що мінімальна плата зросла на 20%. Але втрати становлять майже 140 млн, що і вплинуло на малий приріст. Також 10 млн втратили в частині плати за землю, по єдиному податку – 53 млн карантинних втрат, по платі за оренду майна – 1 млн. По акцизному податку з роздрібної торгівлі також втрата – 8 млн. По адмінпослугах – 7 млн втрат, бо не працювали ЦНАПи і, відповідно, не надавалися послуги. Ці всі втрати бюджету – це втрати зумовлені карантином, наданням пільг та відтермінуванням сплат”, – зазначила Сусаніна.

До слова, загальна сума надходжень до бюджету Івано-Франківської міської територіальної громади за 2020 рік склала 2 526 636,2 тисяч гривень при затвердженій сумі на рік із врахуванням змін – 2 968 010,5 тисяч гривень.

До загального та спеціального фондів із державного, обласного та інших бюджетів у вигляді субвенцій надійшло 592 843,9 тис. грн., що становить 99,5 відсотка по загальному фонду та 92,9 відсотка по спеціальному фонду.

Із резервного фонду бюджету Івано-Франківської міської об’єднаної територіальної громади за 2020 рік кошти використано в сумі 8 045, 218 тис. грн.

“Недовиконання міського бюджету у минулому році – 440 млн гривень. Це вперше за історію міського бюджету така велика цифра», – зізнається перша заступниця міського голови Вікторія Сусаніна. За її словами найбільша частина доходів – це сплата ПДФО. «У 2021 році число реверсної дотації, яку ми маємо повернути у держбюджет – майже 65 млн гривень. А це простими словами – половина нової школи в Опришівцях, або ж добудова 2 дитячих садочків: на Хоткевича та у Крихівцях”, – пояснює Сусаніна.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...