Мед Атлант

У Коломийській ТГ з карантинними обмеженнями працюватиме ЦНАП

Сьогодні, 12 березня, відбулася комісія ТЕБ та НС на якій розглянули карантинні обмеження запроваджені в Коломийській громаді.

Головний лікар Коломийської ЦРЛ Андрій Кошкін та директорка КНП “Коломийський міський центр первинної медико-санітарної допомоги” Марія Буртик зазначили, що є позитивна тенденція зі зниження кількості виявлених випадків захворювання на COVID-19. Попри те, ситуація продовжує бути напруженою. В Коломийській ЦРЛ наразі зайнято 89% ліжкомісць призначених для хворих на коронавірусну хворобу,дев’ять хворих перебувають в реанімації. Про це повідомив голова ТГ Богдан Станіславський у фейсбуку.
Трохи покращилась ситуація і в закладах освіти. Так, за два тижні знизився рівень захворюваності: 15 хворих цього тижня проти 25 хворих минулого тижня. На жаль, є втрати – померли два вчителі ліцею №6 та один працівник ліцею №10. Також зараз в тяжкому стані одна з виховательок ДНЗ №7.
Окремо обговорили ситуацію довкола роботи закладів торгівлі непродовольчої групи. Ми використали всі можливі інструменти урегулювання ситуації, що доступні нам. Але, на жаль, дозвіл на роботу цих підприємців може видати тільки центральна влада.
Крім того, розглянули запит управління центру надання адміністративних послуг на відновлення роботи ЦНАПу з обмеженнями. В підсумку, комісія прийняла наступне рішення: діючі карантинні обмеження залишаються, однак, з 15 березня відновить свою роботу ЦНАП.
Установа буде працювати згідно такого розкладу:
Понеділок-четвер – 9:30-16:00
П’ятниця – 9:30-15:00
Субота, неділя – вихідні дні
Щоденно з 12:00 по 13:00 буде санітарна перерва.
Встановлено наступні обмеження:
– заборонено вхід до приміщення ЦНАПу без захисної маски чи респіратора;
– у приміщенні ЦНАПу не може одночасно перебувати більш як 20 людей;
– в приміщенні з оформлення паспортів громадянина України може перебувати тільки 1 людина;
– встановлено обов’язковий температурний скринінг відвідувачів та працівників.
Також, з моєї ініціативи до протоколу комісії комісії внесено наступні пункти:
– у випадку зменшення кількості хворих на COVID-19 з 22 березня по 28 березня 2021 року працюватимуть чергові ЗДО (дитячі садочки);
– звернутися до перевізників з вимогою бронювати місця в автобусах для працівників критичної інфраструктури Коломийської громади. Ми готові надати перевізникам дані про кількість необхідних місць для медиків в розрізі зупинок їхніх маршрутів.
В цілому, за два тижні вдалося досягнути позитивної тенденції – рівень захворюваності на COVID-19 спадає. Але повільно. На жаль, за всіма показниками, ситуація в Коломийській громаді відповідає червоній зоні карантину. Тому ми повинні продовжувати працювати у цьому ж дусі, щоб знизити епідемічну ситуацію в громаді до рівня, коли обмеження можна буде послабити. Закликаю кожного проявити відповідальність, та разом побороти коронавірусну хворобу.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...