Мед Атлант

Школи мають право не допускати до навчання учнів без щеплень

Верховний Суд підтвердив законність відсторонення від занять у школі дитини без щеплень за віком. Суд залишив без змін рішення районного та апеляційного судів, якими відмовлено у скасуванні наказу директора ліцею у Запоріжжі про відсторонення від занять учениці без щеплень за віком.

Про це повідомляє пресслужба Верховного суду.

Держава, установивши заборону відвідувати навчальний заклад дитиною, яка не має профілактичних щеплень, реалізує свій обов’язок щодо забезпечення безпеки життя і здоров’я всіх учасників освітнього процесу, у тому числі й самої нещепленої дитини. Отже, право дитини позивачки на освіту в шкільному навчальному закладі було тимчасово обмежено з огляду на суспільні інтереси.

У суді вважають, що право дитини на здобуття освіти не було порушене, оскільки вона може скористатися альтернативними способами отримання освіти та продовжити навчання, зокрема, й в навчальному закладі.

Доводи про те, що оспорюваними наказами відповідача порушено конституційне право дитини на освіту, є безпідставними. Вирішуючи питання про співвідношення норм статей 3 та 53 Конституції, не можна не визнати пріоритетність забезпечення безпеки життя, здоров’я і безпеки людини над правом на освіту.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...