Мед Атлант

Школам дозволили проводити випускні вечори, але з обмеженнями – деталі

Хоча епідситуація в країні стабілізувалася, випускні залишаються під обмеженнями жовтої зони. Як карантинні заходи вплинуть на випускні в цьому році і як планують провести випускників школи, дізнавався “Сегодня”.

Обмеження жовтої обмежують випускні, але не забороняють. А “жовті” майже всі області в Україні. Тільки Донецька – помаранчева. Це означає, що в більшості областей в школах можна проводити заходи, якщо на кожну людину буде 4 кв. м площі. Або наповненість залів – більше 50%. Зрозуміло, в приміщеннях всі повинні бути в масках.

Що стосується кафе і ресторанів, то у залах можуть знаходиться до 20 людей і тільки до 24:00. Це все обмеження, які впливають на проведення випускних.

Випускні не забороняє цього року, але потрапляють під обмеження карантинних зон. Навчальні заклади самостійно приймають рішення про проведення і формат проведення таких заходів, розповів “Сегодня” Юрій Кононенко, начальник головного управління загальної середньої та дошкільної освіти Міністерства освіти і науки України.

“Рішення повинні прийматися з урахуванням епідситуації в регіоні і обмежень, які накладають державна або регіональна комісія з ТЕБ та НС. Нині епідеміологічна ситуація поліпшується, але є певні обмеження, які властиві тій чи іншій зоні. З урахуванням цих обмежень випускні можуть проводитися”, – прокоментував Кононенко.

Київська міська державна адміністрація з цього приводу додаткових заборон не вводила. Однак КМДА рекомендує видати документи випускникам до певних термінів.

“Оскільки державою гарантовано навчальним закладам автономію, в тому числі в організаційних питаннях, навчальні заклади самостійно визначають дату і формат проведення свята останнього дзвоника з урахуванням епідемічної ситуації в Києві з обов’язковим дотриманням протиепідемічних заходів”, – розказала Олена Батечко, заступник директора департаменту освіти і науки КМДА.

Але видати свідоцтва випускникам 9-х класів повинні до 10 червня, 11-х класів – до 30 червня.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...