Мед Атлант

Сім видавництв подали пропозиції на випуск книг за кошти обласного бюджету

Продовжується конкурс із визначення переліку суспільно необхідних книжкових видань, пропонованих до випуску за кошти обласного бюджету у 2021 році, організований управлінням інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації на виконання регіональної цільової програми підтримки книговидання на 2021 рік.

Прийом пропозицій тривав з 1 до 30 квітня, а тепер завершується перший етап голосування, під час якого члени експертної ради з питань книговидання оцінювали подані на конкурс видавничі проєкти.
Згідно з умовами на конкурс свої пропозиції подали сім видавництв – «Місто-НВ», «Лілея-НВ» (м.Івано-Франківськ), «Дискурсус» (с.Брустурів), «Писаний камінь» (м.Косів), «Растр 7» та «Апріорі» (м.Львів), «Друк Арт» (м.Чернівці). Загалом було подано 47 пропозицій на загальну суму майже чотири мільйони гривень.
На черзі – обговорення попереднього рейтингового голосування та другий тур, під час якого шляхом таємного голосування члени експертної ради будуть визначитися з переможцями цьогорічного конкурсу.
В умовах сьогодення державна політика спрямована на підтримку розвитку національного книговидання, наповнення україномовними книгами ринку, фондів бібліотек, забезпечення потреб навчальних і наукових закладів необхідними виданнями державною мовою, – зазначив начальник управління інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації, заступник співголів експертної ради з питань книговидання Володимир Джигіта.
Заходи регіональної цільової програми підтримки книговидання, розробником якої є наше управління, направлені на сприяння розвитку книговидання в області, популяризацію і відродження соціальної ролі книги й читання та підтримку видання творів прикарпатських авторів. Для визначення суспільно-значущих видань, друк яких фінансуватиметься з обласного бюджету, і проводиться наш конкурс.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...