Мед Атлант

Карпати потрапили в список найкращих гірських маршрутів Європи

Європейська компанія SaveOnEnergy зібрала дані через додаток для гірських походів AllTrails. Аналіз цієї інформації показав, що в Україні – одні з найкращих гірських підйомів та найдовші маршрути походів.

Загалом, у цих двох рубриках Україна посіла почесне друге місце після Ліхтенштейну. А серед країн для хайкінгу в Європі Україна зайняла лише 6 місце, пишуть “РАЇ“.

Які перемоги здобули українські Карпати

Здобуток перший – в Україні одні з найдовших пішохідних маршрутів. Середня тривалість становить 23 682 метри. Ще більше ходять у горах Ліхтенштейну – один маршрут це близько 50 кілометрів.

рейтинг найдовших маршрутів горами
Рейтинг найдовших маршрутів горами / Інфографіка SaveOnEnergy

Здобуток другий – в українських Карпатах маршрути мають в середньому 1 220 метрів набору висоти. Це дозволяє мандрівникам бачити неймовірні краєвиди та насолоджуватися гірськими пейзажами.

рейтинг найдовших гірських маршрутів
Рейтинг найшвидшого набору висоти на маршруті / Інфографіка SaveOnEnergy

Здобуток третій – це відзнака у загальному рейтингу найкращих країн Європи для хайкінгу. З 10 позицій Україна посіла 6 місце. Це пов’язано із тим, що у цьому рейтингу враховували низку критеріїв комплексно. Зокрема: інфраструктуру, різноманітність маршруту і пейзажу, складність сходження тощо.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...