Мед Атлант

Франківський виш відрахує студентів з Росії та Білорусі, які не висловляться проти нападу Росії

Ректорат Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу закликав своїх студентів з Російської Федерації та Білорусі озвучити свою позицію щодо військового вторгнення Росії в Україну.

Про це повідомили на сайті закладу, пише Суспільне.

“Звертаємося до студентів нашого університету — громадян Російської Федерації та Республіки Білорусь з проханням висловити свою позицію, а також до 20:00 2 березня 2022 року повідомити про ваше місце перебування, про те, що ви ні відкрито, ні опосередковано не берете участі в акті агресії проти незалежної держави Україна та про можливість виконувати навчальну програму після закінчення бойових дій та вимушених канікул, пов’язаних з ними”, — йдеться у зверненні.

Якщо до 20:00 2 березня студенти не повідомлять про свою позицію, їх відрахують. Про це на своїй Facebook-сторінці розповів проректор з науково-педагогічної роботи Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу Максим Карпаш. Він також закликав зробити таку ж кампанію серед усіх українських університетів.

У своєму зверненні ректорат вишу нагадує, що тільки за чотири доби в Україні загинули 16 дітей через військову агресію Російської Федерації за “співучасті диктатора Лукашенка”.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...