Мед Атлант

На Прикарпатті підготували 1600 аптечок для ЗСУ

З початку повномасштабної війни в Україні в Івано-Франківську почали активно працювати для потреб Збройних сил України.

Про це повідомляє офіційний сайт міського голови Івано-Франківська Руслана Марцінківа.

Насамперед зосередили роботу на аптечках для наших бійців на передовій. Станом на сьогодні, 23 березня, підготували 1600 таких аптечок.

Частина з них уже в хлопців, решту маємо в резерві. Хочу подякувати всім, хто долучився до складання та наповнення аптечок. Спершу медикаменти почали приносити франківці, несли йод, вату, бинт, рукавички. Це були перші кроки. А вже з 10 -12 дня ми почали отримувати допомогу з-за кордону. З Польщі, Румунії, Австрії, Іспанії, Італії, долучилась практично ціла Європа, – розповідає начальниця управління охорони здоров’я Марія Бойко.

Працівниця управління охорони здоров’я Наталія розповідає, для аптечки обов’язкові складові це перев’язочні матеріали, бинти стерильні і нестерильні, знеболюючі, кровоспинні, антибіотики – те, що найнеобхідніше для надання першої медичної допомоги.

Також має бути спирт, хлоргексидин, йод, 2 пари рукавиць, ліхтарик та обов’язково турнікети і джгути, які вкрай необхідні для невідкладної медичної допомоги на передовій. А ще там є невеличкий перелік, щоб воїни могли швидко зорієнтуватися, – розповідає Наталія.

Та крім аптечок для воїнів, в управлінні почали активно готувати окремі ящики перев’язочних матеріалів, масок, бинтів, лейкопластирів, різних медикаментів як тих, які необхідні в цивільному житті та тих, що найбільше знадобляться безпосередньо на передовій.

Відправляємо багато кровоспинних препаратів для ЗСУ, різні дороговартісні препарати, які дозволяють надавати медичну допомогу відправили в Суми, Конотоп, Запоріжжя. Стараємось сьогодні максимально підсилювати медикаментами там, де це потрібно. Перший пріоритет це наші бійці ЗСУ, другий пріоритет – цивільне населення, яке залишається в гарячих точках,- зазначив Марцінків.

 

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...