Мед Атлант

Світові зірки приєднаються до масової акції зі збору коштів на допомогу українським біженцям

8 квітня зірки світового шоубізнесу — від Weeknd і Біллі Айліш до Стіві Нікс та Radiohead — візьмуть участь в онлайн-заході із закликом до світових урядів та установ підтримати гуманітарні проєкти, направлені на допомогу Україні.

Про це повідомляє the Rolling Stones, пише Суспільне.

9 квітня також пройде кампанія #StandUpForUkraine зі збору коштів для біженців, які були змушені залишити країну через вторгнення Росії. Її організовує прем’єр-міністр Канади Джастін Трюдо і президентка Європейської комісії Урсула фон дер Ляйєн.

Кошти також будуть спрямовані на допомогу тим, хто знаходиться в інших зонах конфліктів по всьому світу, таких як Ємен, Південний Судан та Афганістан.

В онлайн-акції напередодні кампанії візьмуть участь такі зірки, як Мадонна, U2, Елтон Джон, Селін Діон, Біллі Джоел, Х’ю Джекман, Green Day, Juanes, Гарт Брукс, Jonas Brothers, Kacey Musgraves, Pharrell, Оззі Осборн, Red Hot Chili Peppers, Tame Impala, Кріс Рок, Джон Батіст, Алехандро Санс, Демі Ловато та Pearl Jam.

Приєднатися до події також закликав президент України Володимир Зеленський. “Я запрошую всіх: музикантів, акторів, спортсменів, бізнесменів, політиків, усіх. Усіх, хто хоче приєднатися до цього руху та виступити на підтримку України”, – наголосив президент.

Кампанія та онлайн-акція разом спрямовані на збір мільярдів доларів для підтримки термінового призову ООН про фінансування допомоги більш ніж 3,7 млн біженців, які залишили Україну, 6,5 мільйонам переміщених у країні осіб та інших глобальних гуманітарних пріоритетів.

“З початку війни майже кожної секунди українська дитина стає біженцем”, – сказала фон дер Ляйєн у своїй заяві. “Світ має стати на їхній захист. Європейський Союз задовольняє потреби мільйонів біженців, яких він приймає. І ми робитимемо подальші кроки”.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...