Мед Атлант

Щоб самотужки “закрити небо” над Україною, нам потрібна сучасна зброя – Повітряні Сили ЗСУ

У командуванні Повітряних Сил ЗСУ заявили, що для перемоги їм не вистачає зброї.

Зокрема мова йде про сучасні зенітні ракетні комплекси середнього та великого радіуса дії.

Командувач Повітряних Сил ЗСУ, генерал-лейтенант Микола Олещук, наголосив, що Україні потрібні винищувачі та інша техніка, однак ми продовжуватимемо “бити ворога тією технікою, що в нас є на озброєнні”.

Про це йдеться в Телеграм-каналі командуванні Повітряних Сил ЗСУ.

“Ми вдячні усьому світу за гуманітарну, політичну та фінансову підтримку, санкційний тиск на державу-терориста, військово-технічну допомогу – зброю, яка уже нищить техніку окупантів. Але цієї зброї, що нам надали недостатньо для перемоги.
Але для того, щоб Повітряні Сили самотужки закрили небо над Україною одних ПЗРК Стінгер та Старстрік, наданих партнерами, недостатньо. Це переносні комплекси малого радіусу дії, передусім призначені для знищення маловисотних цілей, такі як вертольоти.
Дістати ними літаки окупантів, які нині скидають бомби на наші міста з 8-ми і більше кілометрів, ми не можемо.
Нам потрібні сучасні зенітні ракетні комплекси середнього та великого радіусу дії, для ефективного зенітного ракетного прикриття повітряного простору.
А також сучасні винищувачі для винищувального прикриття неба в системі протиповітряної оборони держави. Ми б дуже хотіли отримати (на будь-яких умовах) техніку західного виробництва, яка є технологічною та ефективною, — зазначив Олещук.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...