Мед Атлант

Долинських митників судитимуть за помилку в митній декларації

Днями до Долинського районного суду Івано-Франківської області для розгляду по суті надійшли кримінальні провадження про обвинувачення двох державних інспекторів митного поста «Долина» Івано-Франківської митниці ДФС.

Їх звинувачують у службові недбалості, тобто неналежному виконанні службових обов’язків через несумлінне ставлення до них, що спричинило тяжкі наслідки державним інтересам.
Як йдеться в обвинувальних актах, державні інспектори митного посту 19 січня 2017 року та 25 квітня 2017 року, виконуючи свої службові обов’язки під час митного оформлення товарів за електронною митною декларацією, повинні були здійснити перевірку правильності класифікації товарів та маючи можливість це зробити у відповідність до наявних у них повноважень, неналежно поставилися до виконання своїх службових обов’язків через несумлінне ставлення до них та здійснили митне оформлення і випуск у вільний обіг товарів із невірно визначеним кодом класифікації товару згідно із Українським класифікатором товарів зовнішньоекономічної діяльності – «8413910090»(Частини свердловинно-насосних установок для видобутку нафти (насосів рідинних), замість «8413910010» «Верстатів-качалок вантажопідйомністю 3,2-12,5 т), що потягло за собою неправильне визначення ставки мита для таких товарів у розмірі 0% замість 10%, чим завдано одним митником матеріальних збитків інтересам держави на суму 311063,37 грн., а іншим – на суму 212 588,24 грн.
Такі дії обвинувачених органом досудового розслідування кваліфіковано за ч. 2 ст. 367 Кримінального кодексу України, за яке передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк від двох до п’яти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та зі штрафом від двохсот п’ятдесяти до семисот п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або без такого.
Ухвалами суддів від 05 травня та від 06 травня 2022 року призначено у кримінальних провадженнях підготовчі судові засідання на 24 травня 2022 року.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...