Мед Атлант

Українські школи, які не пройдуть перевірку рятувальників та поліції, для учнів не відкриються

У навчальних закладах, де не підготовлені бомбосховища та укриття з усім необхідним, навчання в офлайн форматі не почнеться.

Про це повідомляє ДСНС.

Альона Матвєєва повідомила, що у рамках проєкту МВС України «Безпечне освітнє середовище в умовах війни» перед початком навчального року представники ДСНС та поліції перевірять наявність та готовність бомбосховищ у закладах освіти, а також разом з освітянами проведуть низку профілактичних заходів.

Рішення про початок і форму навчання в закладах освіти буде прийматися окремо в кожному регіоні або навіть кожному закладі освіти. При цьому, напередодні навчального року заклади освіти перевірять на наявність бомбосховищ.

Проєкт МВС «Безпечне освітнє середовище в умовах війни» передбачено, що служби МВС відвідають усі навчальні заклади. Ми розглядаємо це як складову навчання наших діток із погляду знання ними базових вимог безпеки життєдіяльності в умовах воєнного стану. Тож будуть внесені необхідні зміни у зміст навчальних програм для 6–11 класів. Зокрема, до предмета «Захист України» буде додано окремий блок, який стосуватиметься протимінної діяльності, – розповіла речниця МВС.

Також у ході реалізації проєкт заплановано розробити «Абетку з безпеки для школяра середньої школи» та відповідний мобільний додаток, аби кожна дитина могла знайти для себе відповіді на запитання – як себе поводити в різноманітних небезпечних ситуаціях.
Окрім того, у рамках проєкт планується розміщення у кожній школі інформаційних стендів, на яких у яскравій та доступній формі буде викладено основні правила поведінки дітей в умовах воєнного стану. Цей проєкт буде реалізовано у співпраці з Міністерством освіти та науки, – підкреслила Альона Матвєєва.

 

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...