Мед Атлант

На Верховинщині парафіяни однієї з церков від початку війни кожного дня моляться Вервицю

Богородиця в одному з послань каже, що для неї немає нічого кращого, після Святої Літургії, як молитва на Вервиці. Духовна підтримка з тилу неабияк допомогає і підтримує наших захисників.

До прикладу, від самого початку російського вторгнення, в церкві Успіння Пресвятої Богородиці у Верховині щоденно проводяться богослужіння, повідомляє Роман Клим.
Настоятель храму Юрій Стефлюк служить Святі літургії, молебні, акафести за мир в Україні, за Перемогу та за наших захисників. Після кожної відправи жінки моляться на Вервиці.
На початку було п’ятеро осіб, згодом все більше і більше, – каже Марія Волинюк-Кумлик, ініціаторка цієї молитви. – Спільне прохання на Вервиці я запозичила, так би мовити, у Меджугор’ї, де побувала в паломництві минулого року. Після рашистської навали запропонувала таку релігійну практику. Отець Юрій не заперечив, і тепер щоденно декілька десятків бажаючих беруть до рук «зброю» – Вервицю та благають Матір Божу – Царицю миру за Перемогу над злом.
Молитва на Вервиці триває, орієнтовно, 30-35 хвилин. Учасники запрошують долучатися всіх, кому небайдуже майбутнє України, до спільного молитовного штурму неба, за подолання зла та перемогу у війні.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...