Мед Атлант

Чужих дітей не буває: прикарпатські поліцейські влаштували свято для дітей-переселенців

Прикарпатські поліцейські продовжують опікуватись внутрішньо переміщеними особами.

Цього разу вони навідались до центру, де проживають діти, що переїхали на Прикарпаття із Донецької області. Тут проживає 25 неповнолітніх вихованців. Ця малеча – свідки війни. І ще у квітні вони врятувались від ракетних обстрілів та бомбардувань, оселившись на Івано-Франківщині.

У центрі маленькими переселенцями регулярно опікуються ювенальні поліцейські. Кожен їхній приїзд для малечі – наче свято. Цього разу поліцейські навідались до дітей разом з рятувальниками. Ювенальні поліцейські привезли дітворі ласощі, засоби гігієни, памперси на дитяче харчування.

Кінологи продемонстрували дітям вміння своїх чотирилапих помічників розкривати злочини та провели майстер-клас з дресирування. А вибухотехніки навчили дітей правил поводження в екстремальних ситуаціях. Пізнавальне навчання для вихованців провели і рятувальники. Вони показали спецспорядження для гасіння пожежі. А відтак кожен з вихованців міг спробувати себе в ролі надзвичайника.

Поліцейські кажуть, – такі заходи для дітей необхідні. Аби навіть за тисячу кілометрів від дому вони розуміли, що не залишені напризволяще.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...