Мед Атлант

Окупанти знову обстріляли Запорізьку АЕС: влучили біля сховища джерел випромінювання

Окупаційні війська 11 серпня знову обстріляли територію Запорізької АЕС: на її території та біля неї зафіксували десять прильотів, зокрема росіяни вдарили біля сховища джерел випромінювання.

Про це повідомив оператор станції «Енергоатом».

За даними оператора, спершу зафіксували п’ять прильотів біля комендатури станції. Там росіяни вдарили поруч із дільницею зварки та сховищем джерел випромінювання. На невеличкій ділянці зайнялася трава, але ніхто не постраждав.

Після цього сталося ще п’ять прильотів неподалік пожежної частини, яка розташована біля ЗАЕС. Через це на станції не вдалося вчасно провести «перезмінку» атомників: задля безпеки автобуси з персоналом наступної зміни розвернули назад в Енергодар. В «Енергоатомі» кажуть, що перш ніж ситуація повністю нормалізується, там працюватимуть працівники попередньої зміни.

«Ситуація на станції наразі є контрольованою. Інформація, яку миттєво почали розганяти у ворожих пабліках, що нібито персонал у паніці полишає станцію, є фейковою та маніпулятивною. Це теж зброя, з якої росіяни намагаються нищити ЗАЕС, тому довіряйте лише офіційним джерелам», — розповів «Енергоатом».

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...