Мед Атлант

На Прикарпатті до навчального року в очній формі готові більше половини закладів освіти

На Івано-Франківщині планується розпочати освітній процес за очною, змішаною та дистанційною формами навчання.

Готувати школи почали ще в червні. Наразі 69% шкіл готові до очного навчання, адже мають укриття, йшлося сьогодні на брифінгу в ОВА.

За словами Віктора Кімаковича, директора Департаменту освіти, науки та молодіжної політики Івано-Франківської ОВА протягом жовтня мають бути готові до навчання 90% закладів. За кожним закладом освіти закріплений працівник ДСНС, який стежитиме за безпекою учнів.

“Щодня ситуація міняється на краще. Зараз у нас є 10% шкіл, які не придатні для створення укриттів. Їх є приблизно 50. Ще 20% закладів освіти завершать облаштовувати укриття після 1 вересня, бо вони не встигають це зробити. Там є або великі масштабні будівельні роботи, чи певні затримки”, — каже Віктор Кімакович.

Батьки можуть самостійно обирати форму навчання для своїх дітей. У тих школах, де офлайн-навчання неможливе, курсуватимуть автобуси, щоб довозити учнів до закладів, які мають сховища.

“Комісії розробили методичні рекомендації щодо вимог укриттів. Комісії продовжують свою роботу й зараз, бо усі проблемні питання, які зафіксували раніше, перевіряють. До кінця вересня усі заклади будуть готові”, – зазначив начальник Держслужби з надзвичайних ситуацій в області Ігор Оксентюк.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...