Мед Атлант

Івано-Франківська ЦМКЛ отримала нове обладнання. ФОТО

Івано-Франківська Центральна міська клінічна лікарня отримала нове обладнання.
Тепер пацієнти не лише можуть вчасно отримати діагноз, пройшовши обстеження в одному закладі, а й з кращими умовами пройти операційний та післяопераційний періоди, повідомив міський голова Руслан Марцінків.
Міністерство охорони здоров’я передало лікарні новий УЗД апарат. А благодійна організація “Благодійний фонд Віктора Лещинського” – два монітори пацієнта звичайних, два апарата штучної вентиляції легень, один модульний монітор, вісім шприцових насосів та розхідні матеріали.
«З перших днів вторгнення, шляхом об’єднання колективу, друзів, займаємось волонтерством. В нас дуже активний рух в Івано-Франківську. Зверненням лікарні до фонду було зрозуміло, що дана апаратура необхідна лікарні для операційних процесів. І апарат штучного дихання сучасної моделі теж необхідний. У зв’язку з тим, що ми дуже багато співпрацюємо із закордонними донорами – американська сторона погодила фінансування. Сума немала. Все обладнання закордонне», – відзначив Віктор Лещинський, голова благодійного фонду.
Протягом тижня обладнання буде встановлено в кабінетах і буде надавати медичну допомогу, як мешканцям міста, так і переселеному населенню та військовим.
«Дякуємо за підтримку. Ми тішимося, що на сьогодні від Міністерства охорони здоров’я маємо новий, сучасний УЗД апарат, який необхідний для діагностики дуже багатьох захворювань. Сьогодні дуже важливо прийти у багатопрофільну велику клініку і протягом короткого часу отримати точний діагноз. Одночасно хотілось би подякувати благодійникам, які в Центральну міську клінічну лікарню привезли важливу для кардіохірургії апаратуру. Це наркозно-дихальна апаратура, яка буде в операційних. Вона необхідна для підтримки життя пацієнта під час проведення операцій, а також слідкуюча апаратура, тобто монітори спостереження за станом пацієнта, як під час операції, так і після. Це теж дуже важливо», – додала Марія Бойко, начальник управління охорони здоров’я.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...