Мед Атлант

Соціальні їдальні у Франківську: чому їхню роботу призупиняли та де зараз можуть харчуватися люди

П’ять соціальних їдалень в Івано-Франківську тимчасово не працювали через малу кількість відвідувачів.

Про це розповіла заступниця міського голови Вікторія Дротянко, пише Суспільне.

“Спочатку в кожному мікрорайоні нашого міста працювала їдальня. Але згодом ми побачили, що мають попит лише їдальні у центральних районах. В інших закладах були 15-10 відвідувачів, іноді п’ять-сім. Це було економічно невигідно для підприємців готувати їжу для такої кількості людей. Натомість упродовж дня у ліцеї № 5 було приблизно 150 відвідувачів”, — пояснила Вікторія Дротянко.

5 вересня в Івано-Франківську відновили роботу дві із п’яти соціальних їдалень — у ліцеї № 5 на вулиці Івана Франка та у ліцеї № 10, що на Вовчинецькій, 196 Б.

Переселенка з Харкова Ірина Іщенко розповіла, що в соціальній їдальні обідає кілька разів на тиждень.

“Я сюди приходжу із собачкою. Її постійно прив’язую біля входу, а сама йду їсти. Чесно кажучи, за таку ціну вигідніше купляти їжу тут, а не готувати вдома. Тим паче, я не дуже люблю готувати”, — сказала Ірина Іщенко.

Харків’янин Анатолій Олександров кожного дня харчується у соціальній їдальні в ліцеї № 5.

“Ціни — демократичні, асортимент занадто великий. Тут, мушу зізнатися, смачно й дуже ввічливо обслуговують відвідувачів”, — говорить чоловік.

Комплексний обід у соціальній їдальні коштує 35 грн. Тут харчуються не тільки переселенці, а й жителі Івано-Франківська. Франківка Любов Угринчук каже, що завжди ходить на обід у їдальню в ліцеї № 5, бо працює поруч.

“Їмо тут все: деруни, бульйончик, запіканочки, салатики різні, горохове пюре. Тут — великий асортимент. Випічка, чебуреки тут дуже добрі. Хлібчик вони самі печуть, теж дуже смачний”, — каже Любов Угринчук.

Після початку нового навчального року кухня ліцею готує обіди й для школярів, каже підприємиця Любов Коритан.

“Ми сьогодні почали готувати їжу для діток. Їх було мало, вони обідали з 10:00 до 11:30. Також спеціально для дітей ми придбали новий посуд”, — розповідає Любов Коритан.

За її словами, у ліцеї поки не знають, чи працюватимуть у вихідні, як це було раніше. Відвідувачі у ці дні є, каже Любов Коритан, але з початком навчання у ліцеї на персонал збільшилося навантаження.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...