Мед Атлант

Прикарпатські спортсмени здобули призові нагороди на чемпіонаті світу з веслування на байдарках та каное. ФОТО

Троє прикарпатських спортсменів здобули призові нагороди на чемпіонаті світу серед молоді та юніорів до 23 років з веслування на байдарках та каное. Вони вибороли п’ять нагород — дві золоті та три бронзові. Змагання завершилися 4 вересня в угорському місті Сегеді.

Про враження від чемпіонату вони розповіли на пресконференції, пише Суспільне.

Віталій Пристай на змаганнях завоював дві медалі. У каное-четвірці хлопець став золотим призером, а в каное-двійці разом із партнером фінішував третім.

“Настанови тренера виконали на максимум. Наставник дуже задоволений, особливо після золотої медалі. Щодо “бронзи” — в мене є деякі претензії. Я вважаю, що ми не повністю реалізували свій потенціал. Можливо, завадила погода, можливо — щось психологічно. Але, я вважаю, ми могли й заслуговували на срібну нагороду”, — каже Віталій Пристай.

Золоту та бронзову медалі виборола франківка Ірина Федорів. Спортсменка каже, першість у каное-міксі була для неї несподіванкою.

“Здобути “золото” було дуже важко. Ми зі старту їхали 4-5. Вже на останніх 100 м змогли догнати екіпаж, який був попереду. Це була Португалія. Ми їх обігнали. Я дуже вдячна своєму напарнику, тому що на фініш уже сил не було. Він почав кричати: “Фініш!” Тоді я розумію, що він додає, і я також повинна, щоб отримати “золото”, — розповідає Ірина Федорів.

Фінішувала третьою та здобула бронзу з партнерками в каное-четвірці Ксенія Романчук. Крім цього, дівчина взяла участь у змаганнях з парного веслування. Щоправда, каже спортсменка, результатами незадоволена.

“Ми зайняли третє місце. Трішки нам не вистачило командної роботи. Сили та можливості в нас були, але для перемоги забракло командного духу. А це — найважливіше — бути командою. Також були у двійці. В нас могла бути медаль. Ми спокійно йшли другими всю дистанцію, за 20 м до фінішу трохи зупинилися, стало важко”, — каже Ксенія Романчук.

Тренер спортсменів Микола Періг розповідає, що загалом виступи своїх підопічних на чемпіонаті оцінює на п’ятірку.

“Для Віталія Пристая це були перші такі змагання. Він дебютував і на чемпіонаті Європи в цьому році та чемпіонаті світу. Це — досить такий високий результат. Дівчата уже брали участь торік. Також були призерками чемпіонату Європи та світу. Вони вже розуміли відповідальність і статусність змагань, з ким і як їм доведеться боротися”, — каже тренер.

З його слів, прикарпатські веслувальники завершили сезон, після відпочинку готуватимуться до нових змагань.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...